Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 februari 2018 | 01:30

HBO vann budkriget om J.J. Abrams kommande rymdserie "Demimonde"

Ibland behövs det inte mycket för att skruva upp peppen till max - J.J. Abrams och HBO tillsammans med en påkostad rymdserie. Kan det bli mer spännande?
Vi rapporterade om J.J. Abrams nya sci-fi-serie för drygt två veckor sedan då nyheten om hans återkomst till världens tv-skärmar först kablades ut. Vi skrev då att både Apple och HBO hade visat intresse för serien - nu verkar dock HBO ha gått vinnande ur budgivningen, enligt uppgifter till TVLine.
 
Efter snart två "Star Wars"-filmer och två "Star Trek"-filmer under bältet verkar Abrams ha svårt att slita sig från rymden. Vi vet fortfarande väldigt lite om handlingen i "Demimonde", men det är en originalserie helt skriven av Abrams som följer en forskarfamilj - mamma, pappa och dotter - som råkar ut för en hemsk bilkrasch. När mamman faller i koma börjar hennes dotter att titta närmare på hennes experiment. Vips, så hamnar både hon och pappan i en annan värld och får slåss mot "en monstruös kraft".
 
 
Enligt TVLine ryktas det om att HBO planerar att öppna upp plånboken rejält för "Demimonde" och låta det bli en riktigt påkostad tv-serie. Kan någon klara av att styra en storbudget-produktion, som ska utspela sig i rymden, känns i alla fall Abrams som helt rätt person för jobbet.
 
"Demimonde" blir den första tv-serien som Abrams kommer att skriva helt själv sedan han skrev och skapade "Fringe" för FOX mellan 2008-2013.
 
Är du sugen på att se vad J.J. Abrams kan åstadkomma som skapare av en tv-serie med en ordentlig budget hos HBO (det är i alla fall jag!)? Kommentera gärna nedan!
| 2 februari 2018 01:30 |