Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

27 december 2013 | 00:01

HBO Nordic visar miniserie om James Bond-skaparen

I slutet av januari är det premiär för den fyrdelade miniserien "Fleming", om mannen bakom den ikoniske spionagenten 007. Se ett införklipp här!

I sin fulla längd heter serien "Fleming: The Man Who Would Be Bond" och berättar om hur Ian Flemings eget liv och eskapader inspirerade till en av litteraturens - och filmvärldens mest kända figurer. Bond. James Bond.

Dominic Cooper ("Mamma Mia", "Captain America: Return of the First Avenger") spelar rollen som Ian Fleming och man får följa honom från de sorgfria dagarna innan andra världskriget bryter ut och hur kriget sedan förändrar hans syn på livet.

Det är den korta beskrivningen. Den långa kommer här, tack vare BWW Movies World.com:

"Vid utbrottet av andra världskriget lever playboyen Ian Fleming livets glada dagar i England, han jagar kjolstyg, samlar på sällsynta böcker och lever på sin familjs förmögenhet. Dömd att alltid få finna sig i sin broder Peters (Rupert Evans) skugga och att vara en ständig besvikelse för sin mor Eve (Lesley Manville) drömmer Fleming om att bli "den ultimate mannen" - en hjälte, en älskare, en rå sälle och den som alltid får flickan.

När han rekryteras till flottans underrättelsetjänst ges han plötsligt en chans att få hjältedrömmarna att slå in och hjälpa till i kampen mot nazisterna. Till en början behandlar Fleming dock jobbet som ett stort äventyr men allt eftersom han får uppleva krigets prövningar och konsekvenser finner han sitt rätta kall. Hans förmåga att fabricera historier gör honom nämligen till en perfekt spionkandidat."

"Fleming" visas först i BBC America den 29 januari och kommer sedan till HBO Nordic (datum ej avslöjat ännu).

Här får du en kort inblick i serien ("he lived it before he wrote it", bra tagline):

| 27 december 2013 00:01 |