Serie

Skribent

Alexander Kardelo

1 december 2017 | 09:30

HBO nobbade ”Sagan om Ringen”-serie

Amazon storsatsar på en tv-serie baserad på Tolkiens fantasy-verk. Men HBO hade en bra anledning till att tacka nej.
En påkostad tv-serie baserad på J.R.R. Tolkiens populära berättelser från Midgård, samma värld som ”Sagan om Ringen”- och ”Hobbit”-trilogierna utspelar sig i. Det låter som ett projekt helt rätt för kvalitetskanalen HBO. Så varför tackade de nej till nya ”Lord of the Rings”-serien?

Variety skriver att HBO aldrig gav sig in i budgivningen över tv-serien, som nyligen landade hos Amazon. Anledningen - ”Game of Thrones”.

- Vi vill hellre äga vår franchise till 100 procent… och jag jobbar hellre med en produkt som är helt och hållet kopplad till vårt varumärke, förklarar HBO:s VD Richard Plepler.

Trots att HBO:s flaggskepp ”Game of Thrones” tar slut efter nästa säsong, är de inte i närheten färdiga med att utforska Westeros. I samarbete med författaren George R.R. Martin planeras det flera spinoff-serier. Kanalen behöver helt enkelt inte ännu en påkostad fantasy-serie, dessutom från en franchise som redan är starkt förknippad med biofilmerna.
 
"Sagan om Ringen"-serien kan däremot bli en riktig vinstlott för Amazon. Alla kanaler och streamingtjänster är på jakt efter "nästa Game of Thrones", och med ett välkänt varumärke och mycket pengar i produktionen lär "Sagan om Ringen" bli ett av de mest omtalade tv-projekten de närmaste åren.
 

Läs också: Vill vi ens ha en "Sagan om Ringen"-serie?

 
Var det rätt av HBO att nobba Tolkien-tv-serien? Kommentera nedan.
| 1 december 2017 09:30 |