Serie

Skribent

MovieZine

4 april 2022 | 22:15

Harrison Ford gör sin första stora roll i en tv-serie

Hollywoodveteranen spelar psykolog i den kommande Apple-produktionen "Shrinking", en komediserie från manusförfattaren och skådespelaren Jason Segel.
Det är aldrig för sent att ta ett nytt steg i karriären. Vid 79 års ålder har det blivit dags för Harrison Ford att göra sin första stora tv-roll, i komediserien "Shrinking", en ny originalproduktion från Apple TV+.
 
Det främsta namnet bakom serien är Jason Segel, som har skrivit samtliga tio avsnitt, och även medverkar i huvudrollen. I handlingens fokus står en sörjande terapeut, som börjar bryta de flesta etiska regler han har lärt sig, genom att berätta för sina klienter vad han faktiskt tycker om dem. 
 
Ford kommer vi, enligt Deadline, att kunna se i rollen som psykologen Phil, betraktad som en pionjär inom kognitiv beteendeterapi, som genom åren har utvecklat ett speciellt men framgångsrikt tillvägagångssätt inom sitt arbete. Efter att ha drabbats av Parkinsons sjukdom skickas han dock ut ur sin bekvämlighetszon, samtidigt som han brottas med både personliga relationer och ett eget arv att bevara.
 
Bland producenterna bakom "Shrinking" finns även Bill Lawrence och Brett Goldstein, kända som serieskapare respektive skådespelare och manusförfattare från den prisbelönade komediserien "Ted Lasso".
 
När det kommer till tv-världen har Ford endast gjort en fåtal mindre roller tidigare, bland annat under slutet av 60-talet, i serier som "The Virginian" och "The F.B.I.". Skådespelaren är närmast aktuell med "Indiana Jones 5", som förväntas gå upp på bio nästa sommar.
| 4 april 2022 22:15 |