Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 januari 2018 | 10:30

Har vi fått sanningen om Reys föräldrar i "Star Wars: The Last Jedi"?

Regissören Rian Johnson säger i en ny intervju att det kan komma mer avslöjanden i "Star Wars: Episod IX".
Efter två år av rykten och spekulationer kring Reys föräldrar fick vi äntligen svaret i "Star Wars: The Last Jedi".

Men svaret var inte det som Rey eller fansen hoppades på. Ingen Skywalker, ingen Kenobi. Hennes föräldrar var inget annat än skrotsamlande luffare som sålde henne, och båda är nu döda.

Regissören Rian Johnson har i flera intervjuer sagt att det var "det svåraste som Rey kunde få höra" i den här filmen. Han utvecklar sin idé för HuffPost, och menar att "I am your father"-repliken i "Rymdimperiet slår tillbaka" - där Darth Vader avslöjar sig som Lukes pappa - var det jobbigaste som Luke kunde få höra just då.

- Samma sak gäller för Rey och hennes föräldrar. Det enkla vore att säga "ja, dina föräldrar är si och så, och här är din plats i världen. Varsågod. Det svåraste hon kan få hör är... "Nej, du kommer inte få svaret. Det kommer inte att definiera dig. Du måste själv fundera ut var du hör hemma i världen. Kylo kommer att använda det som ett medel för att göra dig osäker, och du måste själv stå på egna fötter".
 
 
"Allt är fortfarande öppet"
 
Men det kanske inte är det slutgiltiga svaret. J.J. Abrams har just börjat skriva på "Episod IX", och vem vet vad han har för planer för den unga jedi-krigaren Rey.

- Allt är fortfarande öppet, det är inte jag som skriver nästa film, säger Rian Johnson.

Johnson tror att det kan finnas fler sätt att se på saken, och som jag var inne på i en tidigare artikel: kanske har Kylo Ren inte gett Rey hela sanningen. Vi får vänta till december 2019 och se om föräldralösa Rey får någon klarhet i släktfrågan.
 

Läs också: Det här vill vi se i "Star Wars: Episod IX"

| 2 januari 2018 10:30 |