Film

Skribent

Viktor Jerner

18 oktober 2017 | 14:00

Har en australiensk tv-reporter spoilat "Thor: Ragnarök"?

Chris Hemsworth verkar sannerligen inte glad när spoilern avslöjas i intervjun.
Som bekant är Marvel ett väldigt spoilerkänsligt och beskyddande bolag när det gäller vad som avslöjas för pressen och vad som förblir överraskningar fram tills den breda massan har fått chansen att se den på bio. Med Taika Waititis kommande "Thor: Ragnarök" har det arbetet inte gått helt fläckfritt, milt sagt.
 
För bara några dagar sedan råkade Mark Ruffalo, som spelar Bruce Banner/Hulken i filmen, livestreama filmens inledning via sitt instagram-konto. Det innebar att hans följare kunde lyssna på en bit av filmen, något som han sedan bad om ursäkt för på skämtsamt vis
 
Nu har dock marknadsföringsteamet fått ett större bakslag, då en australiensk reporter avslöjande en rejäl vändning i filmen i direktsänd tv. Chris Hemsworth och Mark Ruffalo försöker rädda upp situationen direkt, men misstaget har redan skett. Kolla in vid 6:20-tiden i klippet nedan: 
 
(SPOILERVARNING för allt som följer nedan) 
 
 
Antagonisten tillika dödsgudinnan Hela (Cate Blanchett) är alltså Thors (Chris Hemsworth) syster, pang! Med tanke på den direkta starka reaktionen verkar det som att den här informationen faktiskt är något som teamet ville hålla hemligt och antagligen en vändning som kommer sent i filmen. Det är klantigt av reportern, men samtidigt känner jag personligen att jag inte är tillräckligt investerad i MCU för att bry mig särskilt mycket om att jag nu vet om det här.
 
Samtidigt ska det sägas är jag en person som rent generellt är ganska okänslig gällande spoilers, då det för mig sällan är vändningar och avslöjanden som gör en film. Om en berättelse skulle falla på den här typen av avslöjande så är det helt enkelt inte en särskilt bra berättelse från första början.
 
Taika Waititis "Thor: Ragnarök" har premiär på bio i Sverige den 27:e oktober, kommer du gå och se den?
| 18 oktober 2017 14:00 |