Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 oktober 2015 | 22:00

Här är vad ”X-Men: Apocalypse” ska handla om

Om du gissar att mutanterna möter sin värsta fiende hittills, så gissar du rätt.
Efter händelserna i ”X-Men: Days of Future Past” är inget sig likt i mutanternas värld. De märkte troligen inget själva, men för oss i publiken väntar en hel del nyheter. Speciellt som nästa del ska utspela sig på 1980-talet, med flera unga skådespelare som tar över karaktärer som Jean Grey, Storm och Nightcrawler.

Vad som aldrig förändras är kampen mot det onda, en ständig fight som alltid verkar dela upp mutanterna i två läger. Så även när Apocalypse närmar sig. 

Idag släpptes filmens officiella synopsis:

Sedan civilisationens början har han dyrkats som en gud. Apocalypse, den förste och mäktigaste mutanten från Marvels X-Men-universum, samlade ihop krafter från många andra mutanter för att bli odödlig och osårbar. När han vaknar upp tusentals år senare ogillar han världen han ser. Han rekryterar mäktiga mutanter, bland annat en nedslagen Magneto, för att rena mänskligheten och skapa en ny världsordning med sig som härskare. Medan Jordens öde hänger på en tråd, måste Raven ta hjälp av Professor X för att leda en grupp av unga X-men för att stoppa deras störste fiende, och förhindra mänsklighetens undergång.

Apocalypse skymtades i slutet av ”Days of Future Past” när han hastigt byggde sig en pyramid. I ”X-Men: Apocalypse” spelas han av Oscar Isaac, närmast aktuell i ”Star Wars: The Force Awakens”.

Och nu lär det inte dröja länge innan vi också får en officiell trailer till ”X-Men: Apocalypse”. Biopremiär blir det 27 maj 2016.
| 8 oktober 2015 22:00 |