Film

Skribent

Thomas Linnaeus

14 maj 2023 | 09:15

Här är skådisarna som ryktas ansluta till “Superman: Legacy”

Castingen för “Superman: Legacy” är i full fart och nu börjar rykten komma om skådespelarna som är aktuella för Stålmannen, Lois Lane och Lex Luthor.
I januari nästa år börjar inspelningen till James Gunns nya “Superman: Legacy”. Innan dess måste DC Studios fylla rollistan och nu börjar det ryktas om vilka skådespelare som är aktuella för filmen, skriver The Hollywood Reporter.
 
David Corenswet som förra året spelade i slasherfilmen “Pearl” är en av toppkandidaterna att spela Superman. Han tävlar mot två onämnda skådespelare just nu och dessa kommer att få göra inspelningstester i juni.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
David Corenswet som Jack Castello i Netflix "Hollywood".
 
“Euphoria”-skådisen Jacob Elordi ryktades också vara aktuell för rollen, men det ledde ingenstans. Därefter har vi skådespelarna Tom Brittney och Andrew Richardson som var med i tidiga diskussioner om castingen.
 
När det kommer till Lois Lane är det flera skådespelare som är aktuella för rollen. Då har vi bland annat Emma Mackey från “Sex Education” och “Barbie” i sommar, Rachel Brosnahan från “The Marvelous Mrs. Maisel”, Phoebe Dynevor från “Bridgerton” och Samara Weaving från senaste “Scream”-filmen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Rachel Brosnahan som ståuppkomikern Miriam 'Midge' Maisel i "The Marvelous Mrs. Maisel".
 
Brosnahan sägs ha gett en fantastisk audition, men kan tyvärr vara för gammal för rollen enligt källorna till The Hollywood Reporter. Skådespelaren är 32, men James Gunn och gänget vill ha skådespelare i 20-årsåldern.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Emma Mackey som Maeve Wiley i ungdomsserien "Sex Education".
 
När det kommer till Lex Luthor är bara en skådespelare aktuell och det är Nicholas Hoult som är aktuell i nya Dracula-filmen “Renfield”. Hoult var nära att få rollen som den mörka riddaren i “The Batman” men föll på målsnöret. Warner Bros har älskat att jobba med skådespelaren sedan han medverkade i “Mad Max: Fury Road” - och vill alltså jobba med honom mer.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Nicholas Hoult som titelfiguren i "Renfield".
 
“Superman: Legacy” blir den första filmen i James Gunns och Peter Safrans nya DC-universum. Gunn regisserar och i en intervju med The Hollywood Reporter berättade han om sin koppling till Stålmannen:
 
- Jag relaterar helt till Superman eftersom han är allt jag är. Han är en outsider som känner sig som en utomjording, men också den ultimata insidern, eftersom han är jävla Superman. Och det är ungefär så jag känner.
 
“Superman: Legacy” kommer på bio under 2025.
| 14 maj 2023 09:15 |