Film

Skribent

Alexander Dunerfors

29 april 2014 | 21:45

Här är skådespelarna i "Star Wars: Episod VII"

Max von Sydow, Oscar Isaac och Adam Driver är bekräftade för medverkan i J.J. Abrams rymdsaga.

Efter många månader av rykten, provfilmningar och gissningar har LucasFilm släppt den officiella rollistan för "Star Wars: Episod VII". Några rykten stämde medan andra namn överraskar. Extra kul är det att se att ännu en svensk, Max von Sydow, ansluter sig till filmserien.

Von Sydow får sällskap av John Boyega ("Attack the Block"), Daisy Ridley ("Mr. Selfridge"), Adam Driver ("Girls"), Oscar Isaac ("Inside Llewyn Davis"), Andy Serkis ("Sagan om Ringen"-trilogin) och Domhnall Gleeson ("Anna Karenina"). Vilka deras karaktärer blir är inte känt än.

Dessutom kommer, som vi alla misstänkte, en drös med originalstjärnor tillbaka: Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew och Kenny Baker.

- Det är så spännande att äntligen få dela med oss av skådespelarnas namn. Det känns samtidigt surrealistiskt att se de älskare originalskådespelarna och dessa nya, fantastiska talanger som tillsammans än en gång ska blåsa liv i den här världen, säger regissören J.J. Abrams i ett pressmeddelande.

- Vi börjar filma om ett par veckor, och alla gör sitt bästa för att göra fansen stolta.

I samma veva släppte man den första bilden på skådespelarna ihop med filmens regissör, manusförfattare och en liten robot som alla borde känna igen (klicka för större bild):

"Star Wars: Episod VII" får världspremiär på bio 18 december 2015.

Vad tycker du om rollistan? Nöjd eller missnöjd? Kommentera nedan.

| 29 april 2014 21:45 |