Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 juli 2019 | 21:20

Här är skådespelarna i Joss Whedons nya sci-fi-serie "The Nevers"

Kommer kombinationen av Joss Whedon och HBO att resultera i nästa tv-succé?
Vi rapporterade redan för några månader sedan att "Outlander"-skådespelerskan Laura Donnelly var klar för huvudrollen i Joss Whedons nya sci-fi-serie. Nu har Variety bekräftat de resterande återkommande rollerna i "The Nevers", som kommer att följa ett gäng viktorianska kvinnor, med "speciella krafter", på ett uppdrag som kan komma att förändra världen.
 
Donnelly kommer att få hjälp av skådespelarna Olivia Williams ("Counterpart"), James Norton ("McMafia"), Tom Riley ("Da Vinci's Demons"), Ann Skelly ("Vikings"), Ben Chaplin ("Cinderella"),  Pip Torrens ("Poldark"), Zackary Momoh ("Seven Seconds"), Amy Manson ("Once Upon a Time"), Nick Frost ("Into the Badlands"), Rochelle Neil ("Episodes"), Eleanor Tomlinson ("Poldark") och Denis O’Hare ("Big Little Lies") framför kameran.
 
Olivia Williams i "Counterpart". 
 
De fanns även korta rollbeskrivningar som var för sig inte berättade särskilt mycket. Men sammanslaget får vi exempelvis veta att de kvinnor som har "speciella krafter" kallas för "the Touched" - och många av dem lever tillsammans hos den förmögna kvinnan Lavinia Bidlow (spelad av Williams). Karaktären som kallas för Bonfire (Neil) kan kontrollera eld medan Penance Adair (Skelly) är en genialisk uppfinnare. Det verkar även finnas en mörkare sida bland flera av de andra karaktärerna då vi exemeplvis har en mördande gängledare (Manson), en maffiaboss (Frost) och en särskilt begåvad kirurg (O'Hare) - som använder sina kunskaper på de mest brutala sätt möjliga.
 
Whedon har skapat serien och kommer även skriva manus, regissera, vara showrunner samt exekutiv producent. På senare år är han kanske mest känd för Marvelfilmerna "Avengers" och "Avengers: Age of Ultron", men för oss som älskar hans tv-serier så är det givetvis "Buffy vampyrdödaren" och "Firefly" som står i topp. "The Nevers" har en planerad premiär någon gång under 2020, hos HBO. 
 

Läs också: HBO:s efterlängtade "Watchmen" får premiär i oktober

 
Kommer du att ge Whedons nya serie en chans? Kommentera gärna nedan!
| 30 juli 2019 21:20 |