Serie

Skribent

MovieZine

21 oktober 2016 | 12:00

Här är skådespelarna i ”Hassel” med Ola Rapace

Amir Chamdin regisserar thriller-serien som får premiär 2017.
Inom kort börjar inspelningen av ”Hassel” med Ola Rapace i huvudrollen. Han tar över rollen som kommissarie Roland Hassel, skapad av författaren Olov Svedelid och tidigare spelad av Lars-Erik Berenett i lite för många filmer mellan 1986 och 2012.

Nu står det klart att Aliette Opheim, Shanti Roney, Tomas Laustiola, Nanna Blondell och Ana Gil finns med i rollistan. Dessutom ska alla tio avsnitt regisseras av Amir Chamdin (”Om Gud vill”). 

- Jag har alltid tänkt att den dagen som Bob Dylan får ett Nobelpris i litteratur då är det dags för mig att ge mig in i ”crime-genren”… allting är möjligt!, kommenterar Chamdin.

- Under min uppväxt så bestod tv-underhållningen på fredagskvällen mest av ”Kojak” och ”Baretta” till ett soundtrack av Black Sabbath som pumpade från stereon i mitt pojkrum. Att då få bli inbjuden till en nytolkning av ”Hassel” med ett manus i världsklass, en gedigen produktion och en pulserande skådespelarensemble med Ola Rapace i spetsen gör detta onekligen till ett drömprojekt.


Ola Rapace som Roland Hassel, plåtad av Amir Chamdin.

Under säsongen kommer vi att följa kommissarie Roland Hassel och hans kollegor i hans kamp mot den allt grövre brottsligheten i Stockholm. När hans chef och mentor Yngve Ruda brutalt mördas på öppen gata dras Hassel plötsligt in i en skoningslös värld av makt, pengar och korruption, skriver Viaplay i ett pressmeddelande.

”Hassel” får premiär på Viaplay under hösten 2017 och sänds i TV3 våren 2018.
| 21 oktober 2016 12:00 |