Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 januari 2015 | 08:00

Här är nya X-Men-gänget!

Cyclops, Storm och Jean Grey ersätts av unga nykomlingar i "X-Men: Apocalypse".
Som MovieZine tidigare berättat ska "X-Men: Apocalypse" utspela sig på 80-talet, någonstans i gapet mellan "X-Men: Days of Future Past" och den ursprungliga trilogin. Det är därför dags att hitta ytterligare några nya skådespelare till att spela mutanterna vi redan fått träffa. Regissören Bryan Singer presenterade tre nya rekryter via Twitter.

Sophie Turner kommer ta rollen som Jean Grey, tidigare spelad av Famke Janssen. Turner känner vi bäst igen som Sansa Stark i "Game of Thrones".

Tye Sheridan gör Cyclops, karaktären som James Marsden var först med. Sheridan börjar bli flitigt anlitad efter roller i bland annat "Mud", "Joe" och kommande "Dark Places". 

Alexandra Shipp tar över som Storm efter Halle Berry. Shipp är den minst kända av trion, men har synts i "Alvin och gänget 2" samt MTV:s "Awkward". 

Oscar Isaac är sen tidigare klar för att spela skurken Apocalypse. Vi räknar också med att återse James McAvoy, Jennifer Lawrence och flera av de andra skådespelarna. Däremot har Ian McKellen och Patrick Stewart sagt att de inte kommer tillbaka. 

"X-Men: Apocalypse" får svensk biopremiär 27 maj 2016.
| 23 januari 2015 08:00 |