Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 augusti 2016 | 21:10

Här är kvinnorna som tar över i nya ”Ocean’s 8"

Uppdatering! Anne Hathaway och Rihanna är nu med i den stjärnspäckade kuppfilmen.
Om ”Ocean’s Eleven” var lite för grabbig för din smak, är det här goda nyheter. Steven Soderberghs kuppthriller kommer få sin ”Ghostbusters”-behandling och rebootas med bara kvinnor i huvudrollerna. Eller rättare sagt, det blir en "förlängning och fortsättning" på de tidigare filmerna. Men hur som helst med en smått fantastisk rollista.

Idag har Warner Bros offentliggjort några nya namn:

Anne Hathaway (senast sedd i "Alice i Spegellandet"), Rihanna (som filmdebuterade i "Battleship") och Awkwafina (amerikansk komiker från bland annat "Bad Neighbours 2").

Tidigare i juni blev det klart med:

Elizabeth Banks (”Pitch Perfect”), Cate Blanchett (”Carol”), Mindy Kaling (”The Mindy Project”) och Helena Bonham Carter (”Alice i Spegellandet”).

Sandra Bullock var först ombord, redan när nyheten om en ny ”Ocean’s Eleven” nådde oss i höstas. Tidigare har det ryktats om Tilda Swinton, men hennes namn finns inte att hitta i de senaste rapporterna.

Steven Soderbergh och hans Danny Ocean - George Clooney - är med som producenter. De gjorde totalt tre filmer ihop med skådisar som Matt Damon, Julia Roberts och Andy Garcia i huvudrollerna.

Den nya filmen går under arbetsnamnet ”Ocean’s Ocho”, det spanska ordet för ”åtta”. Enligt rapporter ska det alltså bli totalt åtta kvinnliga tjuvar och rollistan verkar därmed snart komplett.

Gary Ross (”The Hunger Games”) regisserar med inspelningsstart i höst, och innan någon hinner tänka ”Jennifer Lawrence” - jodå, hon har också blivit tillfrågad, men verkar ha schemat fullt.
| 10 augusti 2016 21:10 |