Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

28 februari 2015 | 09:30

Här är de hetaste TV-premiärerna i mars

"Breaking Bad"-skaparens nya krimkomedi, Ulf Malmros nya Mia Skäringer-ledda sitcom och svensk-amerikanska "100 Code" är några av dem.
Här har MovieZine samlat mars månads mest spännande seriestarter i svensk TV. Bokmärk! Skriv ut! Rama in! Och vänligen observera att kanalerna kan komma med sena ändringar som vi inte styr över. 

Måndag 2 mars


"Battle Creek" - Viaplay

Emotsedd premiär från Vince Gilligan, som just nu även gör succé med "Breaking Bad"-spinoffen "Better Call Saul" på AMC/Netflix. Han och "House"-skaparen David Shore har kokat ihop ett humoristiskt snutdrama där en erfaren, hårdkokt utredare (Dean Winters) väljs ut av en snutfager (!) FBI-agent (Josh Duhamel) för att tillsammans rensa staden Battle Creek från dess avskum.  


"The Wire" - HBO Nordic

Inte en ny premiär, men nog så het ändå, eftersom den nu släpps på HBO Nordic i HD-kvalitet. Följ poliserna och brottslingarna på gatorna i Baltimore i denna serie som alltid benämns som ett mästerverk och som ständigt ligger på topplistorna över världens bästa TV-serier. 60 avsnitt väntar! "Omar's comin', yo!"

Fredag 6 mars


"100 Code" - HBO Nordic

Oscarsbelönade manusförfattaren och regissören Bobby Moresco står bakom den här projektet, som produceras av svenska produktionsbolaget Fabrik tillsammans med bland andra Kanal 5 (dit serien kommer senare i år). I tolv avsnitt får vi följa de omaka poliserna Eklund och Conley, spelade av Michael Nyqvist och "Lost"-stjärnan Dominic Monaghan, när de trots sina olika metoder tvingas samarbeta för att hitta en gäckande seriemördare som går lös i Stockholm.

"Unbreakable Kimmy Schmidt" - Netflix

Tina Fey-producerad komediserie som redan fått en andra säsong (!). Den handlar om Kimmy Schmidt (Ellie Kemper) som en dag räddas ur den sekt hon tillbringat de senaste 15 åren i och som då bestämmer sig för att hon ska börja leva livet fullt ut. Alla 13 avsnitt släpps samtidigt. 


Fredag 13 mars


"The Team" - SVT1

Sameuropeisk krimserie med Mads Mikkelsens bror Lars Mikkelsen ("Brottet") i huvudrollen som dansk poliskommissarie. Hans fru i serien görs av svenska Alexandra Rapaport. "The Team" handlar hur en grupp poliser från olika EU-länder samarbetar under förkortningen JIT (Joint Investigation Team) för att försöka få fatt i en kvinnomördare som har ett särskilt tillvägagångssätt vid sina mord.

"Ack Värmland" - TV4

Komediserie i sex avsnitt skapad och regisserad av Ulf Malmros, som utspelar sig i och kring lilla bruksorten Molkom i Värmland. När Anette (Mia Skäringer) som arbetat på brukets personalmatsal i hela sitt liv blir ersatt av en kaffemaskin bestämmer hon sig för att starta en egen fotvårdssalong. I andra roller ses bland andra Björn Starrin, Johan Östling och Ida Hallquist. 

Fredag 20 mars


"Bloodline" - Netflix

Svenske Johan Renck har regisserat första avsnittet av "Damages"-skaparnas nya thrillerserie. De tretton avsnitten släpps samtidigt och handlar om hemligheter som kommer upp till ytan när den äldste sonen i en familj återvänder hem.  Sam Shepard gör rollen som far till de fyra emotionellt ärrade syskonen, som spelas av Kyle Chandler ("Friday Night Lights"), Linda Cardellini ("Mad Men"), Ben Mendelsohn ("The Dark Knight Rises") och Broadway-stjärnan Norbert Leo Butz. I rollen som familjens matriark ses Oscarsvinnaren Sissy Spacek.


Torsdag 26 mars


"The Casual Vacancy" - HBO Nordic

Miniserie i tre delar efter "Harry Potter"-författarens J.K. Rowlings första vuxenroman med samma namn ("Den tomma stolen", på svenska). Invånarna i den idylliska staden Pagford visar upp sina sämsta sidor när en plats i kommundelsnämnden ska tillsättas. Med bland andra Keeley Hawes, Michael Gambon och Rory Kinnear. 
| 28 februari 2015 09:30 |