Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

3 augusti 2015 | 18:00

Här är augustis hetaste tv-premiärer

"The Wire"-skaparens nya serie, knarkbaroner och fler Rodriguez-vampyrer står på listan.
Nedanstående dokument är ett urval av nya och återkommande serier som har premiär i svensk tv/svenska streamingsajter. Med reservation för sena ändringar. Fler serier kan tillkomma - så bokmärk sidan! 

Torsdag 6 augusti


"Pretty Little Liars" - redan klockan 09.00 på morgonen börjar femte säsongen av den amerikanska ungdomsserien i TV3.

Fredag 7 augusti


Premiär! "Club de Cuervos" - Netflix första mexikanska serie är en dramedy i 13 avsnitt som alla släpps den 7 augusti. Den handlar om en välbärgad familj som slåss om makten över en fotbollsklubb.

Måndag 10 augusti


Premiär! "The Last Man on Earth" - TV6 har köpt in Will Fortes dystopiska komedi. 

Måndag 17 augusti


Premiär! "Show Me a Hero" - HBO Nordic visar "The Wire"-skaparen David Simons nya dramaserie i sex delar. Den bygger på en sann historia om vad som hände när den amerikanska staden Yonkers went bonkers för att de blev ålagda att bygga bostäder för mindre bemedlade personer. Med bland andra Alfred Molina och Winona Ryder.

Premiär! "Man Seeking Woman" - surrealistisk komediserie med Jay Baruchel ("Tropic Thunder") som singelkille i en minst sagt udda dejtingmiljö. Visas i TV6/TV6 Play.

"Broadchurch" - TV4 visar andra säsongen av den brittiska deckarserien.

Fredag 21 augusti


Premiär! "Aquarius" - kriminaldrama som utspelar sig på 1960-talet och som har David Duchovny i huvudrollen. Han spelar en polis som försöker rädda en tonårsflicka ur den sedermera beryktade sektledaren Charles Manson. Visas i C More.

Lördag 22 augusti


Premiär! "Poldark" - SVT sänder BBC:s kostymdrama med Aidan Turner ("Hobbit"-filmerna) i huvudrollen. Åtta avsnitt i 1700-talsmiljö med krig och romantik.

"Bosch" - TV8:s tur att visa den svenskproducerade kriminalserien med Titus Welliver i titelrollen.

Söndag 23 augusti


Premiär! "Blunt Talk" - Viaplay visar Patrick Stewarts nya tv-serie, en komedi producerad av "Family Guy"-skaparen Seth MacFarlane, där Stewart är ett brittiskt nyhetsankare som vill slå igenom i USA. 

"Survivor's Remorse" - andra säsongen startar i HBO Nordic. 

Måndag 24 augusti


Premiär! "Fear the Walking Dead" - HBO Nordic är snabba på pucken och sänder "The Walking Dead"-spinoffen redan dagen efter USA. 

Onsdag 26 augusti


"From Dusk till Dawn" - andra säsongen av Robert Rodriguez vampyrserie startar på Netflix. 

Torsdag 27 augusti


"Arrow" - tredje säsongen fortsätter i Kanal 11. 

Fredag 28 augusti


Premiär! "Narcos" - Netflix tagning på den ökände och legendariske knarkbaronen Pablo Escobar. Med "Game of Thrones"-skådisen Pedro Pascal i en viktig roll.

Se trailer:


Premiär! "The Spoils Before Dying" - personerna bakom komedin "The Spoils of Babylon" är nu tillbaka med en ny miniserie. Både Kristen Wiig och Will Ferrell syns igen, nya namn är Michael K. Williams, Michael Sheen och Haley Joel Osmont. Alla sex avsnitten går att ses i C More från 28 augusti.

Måndag 31 augusti


Premiär! "Galavant" - Kanal 11 visar äventyrsmusikalskomedin om riddare och prinsessor som fått en andra säsong i USA. 
| 3 augusti 2015 18:00 |