Spel

Skribent

Anders Eklöf

7 juni 2023 | 11:00

"The Queen's Gambit"-spel släpps på Netflix i sommar

Spel som "The Queen's Gambit Chess" och "Oxenfree II: Lost Signals" landar på streamingtjänsten i sommar.
Sedan en tid tillbaka har streamingtjänsten Netflix erbjudit en rad olika mobilspel till sina användare, som går att ladda ner via Netflix-appen.
 
Här finns några guldkorn som "Into the Breach", "Oxenfree" och "Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge" samt flera spel baserade på "Stranger Things", men en hel del andra spel är på gång.
 
Nu har Netflix släppt en trailer som avslöjar att fem spännande spel blir tillgängliga för alla prenumeranter under sommaren.
 
 
Först ut är "Oxenfree II: Lost Signals", som släpps den 12 juli. Uppföljaren är skapad av Night School Studio och är ett berättelsedrivet science fiction äventyr, där Riley återvänder till sin hemstad för att undersöka mystiska radiosignaler.
 
Spelet kommer även till Playstation, Xbox samt Android- och iOS-enheter.
 
Det andra är "The Queen's Gambit Chess", som släpps den 25 juli. Spelet är baserat på den hyllade tv-serien "The Queen's Gambit" med Anya Taylor-Joy i huvudrollen. Här får vi lära oss att spela schack på platser från serien, samt träffa karaktärer som Mr. Shaibel och Borgov i ett "hisnande kärleksbrev till den prisbelönta dramaserien".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Cut the Rope Daily" är en ny del i den populära mobilspelsserien där det gäller att lösa fysikbaserade pussel, den här gången med dagliga sådana. Spelet släpps på Netflix den 1 augusti.
 
"Lego Legacy: Heroes Unboxed" har inget fast lanseringsdatum, men är på väg till alla prenumeranter. Det här är ett strategispel som släpptes redan 2020, där du skapar ett lag från 50 olika Lego-karaktärer.
 
"Paper Trail" har inte heller något lanseringsdatum, men kommer till Netflix och Playstation, Nintendo Switch, PC och Xbox någon gång under sommaren. Här får du lösa pussel i en pappersvärld, där du måste vika papper runt om i omgivningen för att ta dig vidare.
 
Netflix har även en rad andra spel baserade på sina tv-serier på gång, som "La Casa de Papel", "Shadow and Bone" och "Too Hot to Handle".
 
I en rapport från 2022 visade det sig att mindre än 1 procent av Netflix användare använder spelen dagligen (cirka 1,7 miljoner spelare av deras 221 miljoner prenumeranter).
 
Har du testat några spel via Netflix?
| 7 juni 2023 11:00 |