Film

Skribent

Mats Karlsson

9 februari 2013 | 15:01

Hannes Holm tar Sune på bilsemester

Efter framgångarna med "Sune i Grekland - All inclusive" är det nu klart för två nya filmer om tjejtjusaren.

"Sune i Grekland - All inclusive" blev en riktig publikframgång och har nu setts av 500 000 biobesökare. Inte helt oväntat får vi nu se fler filmer om tjejtjusaren Sune. Regissören Hannes Holm står redan beredd för att dra igång inspelningen av uppföljaren "Sune på bilsemester", och en tredje film planeras redan.

- Den kommer innehålla precis de moment som vi kan förvänta oss med lite skruv, säger Hannes Holm till MovieZine om "Sune på bilsemester".

Inspelningen startar i maj och biopremiären är åter satt till juldagen. Hela gänget är tillbaka för att försöka toppa biosuccén: "Sune i Grekland - All Inclusive" blev förra årets mest sedda svenska film. Holm förklarar:

- När jag var liten var det inte så stor skillnad mellan mig och andra svenskar. Det vill säga jag avgudade den suveräna slalomåkaren Ingemar Stenmark. Han hade för vana att efter ett suveränt första-åk toppa det med ett nästan overkligt bättre andra åk! - Det har jag tagit med mig. Där hittar jag en perfekt dramaturgi. Att göra något som överraskar efter något som från början var bra innan.  Dessutom ligger byn som familjen tar sig till i filmen nära alperna. Då kommer jag lättare ta Ingemar till mig... Haha!

Är titeln klar till den tredje filmen?

- "Sune på glid" är arbetsnamnet på den. Men efter den blir det inga fler med detta gäng för då är Sune så gammal att han kommer börja på universitetet och studera till atomingenjör...

Kommer du att även regissera trean?

- Det pågår diskussioner om ett nytt reginamn. Hur det blir tar vi sen. Samtidigt har drömmen varit att göra tre Sunefilmer med en kvalité som håller svensk normal-standard för de ska stå sig länge. Jag älskar att titta på gamla familjefilmer som fortfarande håller. Dvs Saltkråkan och Emil och Pippi. Vi satsar inte så mycket på generationsbrytande underhållning och filmer. Sune är ett sätt där vi gör det hela köksvägen. Därför kommer jag finnas med i någon roll även på 3:an. Har sökt jobbet som djurskötare med inriktning på giftormar. Har inte hört av producenten än... 

"Sune på bilsemester" får biopremiär 25 december.

| 9 februari 2013 15:01 |