Film

Skribent

MovieZine

19 mars 2015 | 16:00

Hångel, bråk och nakenchock – det gör svenskarna under filmen

Äta popcorn och dricka läsk är vanliga sysselsättningar under en filmkväll, men svenskarna har även annat för sig medan de tittar.
Över tusen svenskar har besvarat SF Anytimes undersökning om film och filmvanor. MovieZine kan nu presentera resultatet som visar att det är mycket annat som försiggår i svenska hem medan filmen rullar.



Filmkvällen kan leda till sex...


Tydligt är att filmtittande inspirerar till en del hel romantik. Hångel är nämligen en rätt vanlig sysselsättning under filmkvällen, det har 35 procent ägnat sig åt under filmen. Var fjärde har också tillbringat filmtiden åt att flörta med sitt filmsällskap, och för lika många har det någon gång gått så långt som till sex.



…men också bråk


Mindre trevliga aktiviteter vi ägnar oss åt under filmen är bråk. 8 procent av svenskarna har någon gång bråkat om själva filmen och nästan lika många, 7 procent, har bråkat om något helt annat. Fler än var fjärde, 28 procent, medger även att de tillbringat filmkvällen med att sitta och störa sig på filmsällskapet.



11 procent har tittat på film nakna


Mysbyxor är inte heller givet under filmkvällen. Faktum är att 11 procent av svenskarna har tittat på film utan en tråd på kroppen. Det är dock något som är långt mer vanligt bland män. Var sjunde man, 14 procent, har tittat på film naken jämfört med 8 procent av kvinnorna.



9 procent ser film på toa


Andra har mer säregna vanor kring främst hur, och var, de ser på film. Närmare var tionde, 9 procent, erkänner nämligen att de har tittat på film medan de suttit på toaletten. Om de tagit med sig exempelvis en surfplatta in, eller om de sett tv:n från toaletten avslöjar inte undersökningen.

Frågan som ställdes till 1012 svenskar var: 
Vad av följande har du gjort under en film? 

Så här svarade de:

Hånglat - 35 %
Stört mig på mitt filmsällskap - 28 %
Flörtat med mitt filmsällskap - 25 %
Haft sex - 25 %
Ljugit om att jag hänger med i handlingen - 20 %
Suttit naken hela filmen - 11 %
Fortsatt titta på filmen trots att jag suttit på toaletten - 9 %
Bråkat med mitt filmsällskap om filmen - 8 %
Bråkat med mitt filmsällskap om annat - 7 %

(Källa: SF Anytime)

Vad gör ni helst medan filmen rullar? Kommentera nedan.
| 19 mars 2015 16:00 |