Film

Skribent

Josefine Krischausky

13 november 2022 | 15:00

"Händerna" med Sven-Bertil Taube finns nu att streama på SVT Play

Den nyligen bortgångne skådespelaren belönades 1995 med en Guldbagge för huvudrollen i Richard Hoberts dramathriller.
Under gårdagen nåddes vi av nyheten att Sven-Bertil Taube gått bort, 87 år gammal. Nu hyllar SVT skådespelaren och artisten genom att bland annat göra en av hans filmer, dramathrillern "Händerna", tillgänglig på sin streamingtjänst.
 
"Händerna" hade premiär år 1994, och är den andra filmen i regissören Richard Hoberts serie om de sju dödssynderna. I denna berättelse ligger fokus på girighet, och i centrum av handlingen står Ralf, en misslyckad kafé- och mackföreståndare. Tillsammans med den yngre kvinnan Catti lever han i en isolerad by, på en ö utanför den svenska västkusten. 
 
Tillvaron förändras när Thomas, en främmande, ung man som visar sig besitta märkliga egenskaper, flyttar in i ett övergivet hus på ön. Vem är han, och vad vill han egentligen byborna i det lilla samhället?
 
 
Efter filmens premiär fick inte minst skådespelarensemblen, som även innehåller namn som Boman Oscarsson och Camilla Lundén, positiva omdömen från flera kritiker. År 1995 belönades Taube med sin första Guldbagge, för huvudrollen som Ralf. 
 
"Händerna" finns tillgänglig att streama på SVT Play t.o.m. den 12 december. 
| 13 november 2022 15:00 |