Film

Skribent

Josefine Krischausky

17 maj 2022 | 18:00

Han spelar unge president Snow i "Hunger Games"-prequeln

Huvudrollen i "The Ballad of Songbirds and Snakes" går till Tom Blyth, som i sommar är aktuell i tv-serien "Billy the Kid".
Nästa år har det blivit dags för "Hunger Games" att få nytt liv igen, och vi börjar sakta få reda på mer om den kommande filmen. Det är sedan länge känt att det rör sig om en prequel med titeln "The Ballad of Songbirds and Snakes", som kommer att fokusera på Coriolanus Snow, men nu vet vi även vem det blir som gör huvudrollen.
 
Deadline rapporterar att den unge Snow, vars äldre version har spelats av Donald Sutherland, kommer att spelas av Tom Blyth. Prequeln kommer att följa karaktären som 18-åring, många år innan han blev Panems president, när han väljs ut att vara mentor för en av de tävlande vid de tionde Hungerspelen. 
 
 
Handlingen baseras på Suzanne Collins roman med samma namn, som släpptes 2020. Filmadaptionen regisseras av Francis Lawrence, som även stod för regin i "Catching Fire" och båda "Mockingjay"-filmerna. 
 
Blyth gjorde skådespelardebut 2010 i "Robin Hood", och har även kunnat ses i filmen "Scott and Sid" och tv-serien "The Gilded Age". Närmast aktuell är han med huvudrollen i westernserien "Billy the Kid", som har svensk premiär på Viaplay den 12 juni. 
 
"The Ballad of Songbirds and Snakes" spelas in detta år, och får amerikansk biopremiär den 17 november 2023.
| 17 maj 2022 18:00 |