Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 mars 2013 | 00:30

Han regisserar "Jurassic Park 4"

Colin Trevorrow fick inte "Star Wars"-giget, men får trösta sig med Spielbergs dinosaurier.

Regissören bakom indiesuccén "Safety Not Guaranteed" blev mannen på allas läppar i höstas, när det kom fram (mycket tack vare MovieZine) att han var aktuell för att ta över en känd filmserie. Någon "Star Wars Episode VII" blev det som bekant inte, men nu vet vi vad Hollywood har sparat åt Colin Trevorrow. Han ska ta över inget mindre än "Jurassic Park 4".

- Vi har en regissör till "JP4", Colin Trevorrow, en spännande ung filmskapare som förstår sig på och respekterar Jurassic Park-världen, twittrade producenten Frank Marshall alldeles nyss.

Vi träffade regissören på Stockholms filmfestival i höstas för ett långt samtal om hans kärlek till film. Uppväxt på 80-talet med Spielbergs många äventyr på bioduken borde han vara helt rätt karl för jobbet.

Många regissörer börjar som du, med en film på liten skala som blir sedan en snackis, och förr eller senare kommer även du att få en storfilm framför dig. Det är inget som skrämmer dig?

- Det skrämmer mig inte. På många sätt är det nog till och med lättare, än att filma med 700.000 dollar och har inte tid för något. Bara tanken på att vi kan filma åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan, och sedan gå ut på middag, det är en lyx jag inte kan föreställa mig, sa han till MovieZine.se i november.

En längre intervju med Trevorrow kommer upp inom kort.

"Jurassic Park 4" (som jag starkt misstänker kommer byta titel för att undvika att ses som en fortsättning på floppen "Jurassic Park 3") släpps loss på bio sommaren 2014.

Tills vidare laddar vi upp med Trevorrows debutfilm "Safety Not Guaranteed" (på svensk Blu-ray/DVD den 1 maj), och så "Jurassic Park 3D" (på bio 3 maj) såklart.

| 15 mars 2013 00:30 |