Film

Skribent

MovieZine

12 februari 2023 | 18:00

Streamingpremiär för bloddrypande ”Halloween Ends”

Dags att besöka Haddonfield för sista gången och se Laurie Strode en gång för alla göra upp med Michael Myers. Den 13 februari finns den avslutande delen i ”Halloween”-följetongen att streama.
Slasher-franchisen som startades 1978 av ingen mindre än rysarmästaren John Carpenter har nu kommit till ett blodigt avslut. I mer än 40 år har den maskerade skräckfilmsikonen Michael Myers stundtals hemsökt biodukarna, där han i lite olika storylines (som rebootats otaligt många gånger), spridit skräck i byn Haddonfield.
 
Regissören David Gordon Greens reboot-trilogi har nu hittat till den otäcka finalen där kanske tidernas kändaste ”scream queen” Jamie Lee Curtis står öga mot ögo med sin nemesis, Michael Myers. Förutom att vi får följa dessa ikoniska karaktärer introduceras också ett gäng nya, som ställer sig redo att drabba samman med ondskan.
 
Jamie Lee Curtis gör rollen som Laurie Strode för sista (?) gången.
 
Filmen blev en riktig vattendelare bland fansen men MovieZines recensent var en av dem som ställde sig positiv till ”Halloween Ends”:
 
”Jodå, det finns saker att kritisera, men filmen gör ändå effektivt det som titeln utlovar.”, skrev Gunnar Rehlin i sin recension.
 
MovieZines Viktor Jerner tog också till tangentbordet för att i en krönika tycka till om det polariserande franchiseavslutet.
 
Om du missade denna slutgiltiga skräckuppgörelse när den begav sig på biograferna har du från och med imorgon möjlighet att streama ”Halloween Ends”. Du hittar den hos streamingtjänster som exempelvis SF Anytime och Itunes.
| 12 februari 2023 18:00 |