Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 november 2021 | 22:30

Halle Berry vill regissera en "Catwoman"-reboot

Och hon vet exakt hur den ska bli bättre än filmfloppen från 2004.
DC-filmen "Catwoman" från 2004 var ett tappert försök att introducera en kvinnlig superhjälte på bioduken, men blev inget mindre än en katt-astrof. Flera kritiker klöste ögonen ur sig och utnämnde filmen till den sämsta som någonsin gjorts (mjaoou, så usel var den väl ändå inte?). Den floppade dessvärre rätt rejält på bio och dödade kvinnlig-superhjälte-genren för många år framöver.

Men Halle Berry känner sig inte klar med karaktären, inte riktigt. Om hon fick utforska Catwomans resterande åtta liv skulle hon gärna göra ett försök - nu i rollen som regissör:

- Jag skulle gärna regissera "Catwoman". Om jag fick göra det nu, med allt jag vet, med min erfarenhet, och skapa en ny tolkning av en världen... Jag önskar att jag kunde återvända till Catwoman och få den chansen.
 
 

Regidebuterar med Netflix-drama

 
Berry berättar i en ny intervju bland annat hur hon skulle ändra på handlingen i filmen, som ställde serietidningshjälten mot ett ondsint kosmetikaföretag:

- Jag skulle vilja att Catwoman räddade världen så som manliga superhjältar gör, och inte bara rädda kvinnor vars ansikten faller av. Jag skulle göra insatserna högre, och göra den mer inkluderande både för män och kvinnor.

Skådespelerskan har bara på sistone upptäckt en ny karriärbana och regidebuterar i höst med filmen "Bruised". Där spelar hon även huvudrollen som en misslyckad mamma som återupptar sin MMA-karriär. Filmen släpps på Netflix den 24 november - och vem vet, kanske ringer DC snart med ett nytt jobberbjudande?
 
 

"Jag gav 150 procent i den rollen"

 
När jag fick möjligheten att intervjua Halle Berry för några år sedan kom "Catwoman" på tal, och hon är själv nöjd med sin insats i filmen:

- Jag gjorde mitt bästa, och mer än så kan man inte begära av sig själv. Hur resultatet blir och vad folk sedan tycker, det ligger långt utanför min kontroll. Det som kändes bra för mig är att jag gav 150 procent i den rollen. Och det är jag stolt över.
 
Vad tycker ni om Halle Berrys "Catwoman" från 2004? Skulle ni vilja se en reboot av filmen?
| 15 november 2021 22:30 |