Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 januari 2015 | 22:00

Halle Berry försvarar "Catwoman"

Berättar för MovieZine: "Jag gav 150 procent i den rollen, och det är jag stolt över."
Man nämner gärna serietidningsfilmen "Catwoman" från 2004 som en av de stora kalkonerna i genren. Många skulle också skriva under på att den inte hör till Halle Berrys bästa filmer. Men när vi fick chansen att fråga vad hon själv anser, är hon nöjd med sin insats.

- Jag gjorde mitt bästa, och mer än så kan man inte begära av sig själv. Hur resultatet blir och vad folk sedan tycker, det ligger långt utanför min kontroll. Det som kändes bra för mig är att jag gav 150 procent i den rollen. Och det är jag stolt över.

Året därpå blev Halle Berry "belönad" med en Razzie, filmpriset som delas ut till de sämsta skådespelarna. Då gjorde hon något som ingen annan hade gjort förut: hon hämtade sitt pris personligen. Dessutom med ett hysteriskt roligt tacktal

- Jag tar inte mig själv på så stort allvar. Det var ett bra sätt att skratta åt situationen. Jag tar inte det folk säger så seriöst. Oavsett om de säger att jag är fantastisk och förtjänar en Oscar, eller att jag är skit och förtjänar en Razzie, förklarar Berry. 

Halle Berry är närmast aktuell med det psykologiska dramat "Frankie & Alice" där hon spelar mot Stellan Skarsgård. En längre intervju kommer närmare filmens svenska DVD-premiär i vår.
| 31 januari 2015 22:00 |