Skribent

Anna Thunman Sköld

5 oktober 2013 | 01:30

Halle Berry kommer till TV

Oscarsvinnaren Halle Berry är nästa filmveteran att hoppa på TV-tåget. I sommar spelar hon huvudrollen i Steven Spielberg-serien "Extant".

Steven Spielberg har haft en minst sagt blandad TV-repertoar bakom sig, med både hitar och missar ("Band of Brothers" vs "The River", exempelvis), men förhoppningsvis kommer CBS-serien "Extant" att tillhöra förstnämndas skara. Oddsen känns onekligen högre när en skådespelare av Halle Berrys kaliber väljer just detta projekt för sin TV-debut (om man bortser från två TV-filmer och några mycket tidiga TV-roller).

"Extant" beskrivs av The Hollywood Reporter som ett futuristisk science-fiction-drama i 13 delar. Halle Berry ska spela en astronaut som återvänder hem efter ett års bortvaro - ensam - i rymden. Hon försöker återknyta kontakten med sin make och sin son men hennes utomjordsliga erfarenheter leder till händelser som i förlängningen kan ändra hela mänsklighetens historia. *ödesmättad musik*

CBS underhållningschef, Nina Tassler, är av förklarliga skäl mycket nöjd med sin värvning: "Det är en fjäder i hatten för CBS att ha fått Halle Berry att hoppa på sin första TV-serie, särskilt när det rör sig om ett sånt spännande och originellt koncept, och i en roll med så många mänskliga lager och mystiska vändningar."

Spielberg spar inte heller på lovorden: "Det finns bara en Halle Berry och vi är extremt hedrade över att hon valt "Extant" som ett ytterligare sätt att bygga på sin karriär. Hon kommer att - som alltid - bidra med autencitet till sin roll och jag ser verkligen fram emot att jobba med henne."

Och Berry själv tillägger: "Jag är alltid på jakt efter fantastiska roller och när jag hittar material som innehåller såna nyanser och sån komplexietet som det här projektet, får det mig att springa mot det med öppna armar, oavsett vilket medium det handlar om."

"Extant" har premiär sommaren 2014 i CBS.

| 5 oktober 2013 01:30 |