Film

Skribent

Viktor Eriksson

8 mars 2024 | 21:00

Hackerspelen “Watch Dogs” blir långfilm med stjärnan från “Talk To Me”

Filmen kommer att regissera av Mathieu Turi som också arbetar med en tv-serie baserad på spelet "A Plague Tale: Innocence".
Skådespelerskan Sophie Wilde, som slog igenom med skräckfilmen “Talk To Me”, är klar för sitt nästa projekt som blir en långfilm baserad på spelserien “Watch Dogs”, rapporterar Deadline
 
Äventyrsspelen som utvecklats av Ubisoft handlar om cyberkriminella som utför brott i storstäder där allt möjligt går att hacka. Från trafikljus och bilar till hela människor. Spelserien består av “Watch Dogs” från 2014, “Watch Dogs 2” från 2016 och “Watch Dogs: Legion” från 2020.
 
Sophie Wilde i "Talk to Me".
 
Flera av spelen har gått bra försäljningsmässigt men har fått ett lite mer blandat mottagande bland kritiker. MovieZines spelredaktör Anders Eklöf tyckte exempelvis att det senaste spelet var en häftig skildring av en dystopisk stad som också innehöll en dystopisk använding av mikrotransaktioner.
 
“Watch Dogs”-filmen kommer att regisseras av Mathieu Turi som även regisserat “Hostile” och som även skriver och regisserar en tv-serie baserad på spelet “A Plague Tale: Innocence”. Manus till filmen skrivs av Christie LeBlanc som tidigare också skrivit sci-fi-thrillern “Oxygen”.
 
| 8 mars 2024 21:00 |