Film

Skribent

Josefine Krischausky

24 juli 2022 | 20:00

Gwyneth Paltrow om pausen från filmvärlden: "Saknar det inte alls"

Den Oscarsbelönade skådespelaren planerar inte att återvända till Hollywood någon gång snart, men meddelar att hon däremot kan komma att kliva upp på teaterscenen i framtiden.
Gwyneth Paltrow har en filmkarriär som sträcker sig mer än 25 år tillbaka, med flera stora roller och priser i bagaget, från sin Oscarsbelönade insats i "Shakespeare in Love" till en roll i Marvels filmuniversum. De senaste åren har skådespelaren däremot tagit ett steg tillbaka från Hollywood, och hon tycks inte heller ha planer på att återvända inom en så snar framtid.
 
I en intervju med Good Morning America berättar Paltrow att en comeback definitivt inte är omöjlig, men att hon i denna stund inte känner någon stark längtan efter att skådespela igen. 
 
– Jag saknar det verkligen inte alls. Jag känner mig så lyckligt lottad att jag fick göra det, och jag är säker på att jag fortfarande kommer att göra det, vid något tillfälle, säger Paltrow.
 
Large 056f58d3c4f45a3244c1846498757f0c bebrumq5e65k6z26oba6cxcchu
 
Paltrows sista skådespelarjobb innan hennes paus var i "The Politician", en Netflix-serie skapad av Ryan Murphy, som pågick mellan 2019 och 2020. Senast hon sågs i en film var för lite mer än tre år sedan, i "Avengers: Endgame", där hon upprepade sin roll som Pepper Potts. 
 
Redan sedan länge tillbaka har hon dock haft flera andra projekt på gång vid sidan av skådespeleriet, främst livsstillsföretaget Goop, grundat av henne själv 2008. Den senaste tiden har Paltrow valt att fokusera ännu mer på sitt entreprenörskap, vilket hon menar känns helt rätt.
 
– Mitt team försöker alltid få mig att göra en film, men jag älskar verkligen vad jag gör nu, säger hon.
 
När tiden för en comeback väl är kommen, är det inte heller säkert att det blir inom just film eller tv. Istället kan vi, efter önskemål från Paltrows mamma (den Emmy- och Tony-belönade skådespelaren Blyth Danner) komma att få se henne på teaterscenen.
 
– Jag dagdrömmer inte alls något om filmbranschen. Men jag har lovat min mamma att någon gång innan jag dör, ska jag göra en teaterpjäs. Så jag ska se till att leva upp till det löftet.
| 24 juli 2022 20:00 |