Film

Skribent

MovieZine

24 november 2015 | 11:00

Gwendoline Christie snackar Captain Phasma

Och en ny bild har letat sig ut.
Gänget bakom "Star Wars: The Force Awakens" har onekligen redan lyckats med en vital del i filmens potentiella framgång; att få skurkarna att framstå som supercoola. Kylo Ren ser ut som ren ondska, och "Chrometroopern" Captain Phasma ser ut som en mix av medeltida riddare och, tja, badass.

Här är en ny bild från Empire:
- Jag tyckte att det var en verkligt intressant skådespelarutmaning, inte bara för vad karaktären var menad att representera, och det var egentligen bara vad jag kände och vi talade en del om det, men det var aldrig ett krav: "Det här är vad karaktären måste vara", liksom, och det var spännande för mig att kunna tänka bort att jag var tvungen att vara på ett visst sätt för att jag är kvinna. Att behöva tänka på det är inte alltid så fördelaktigt. Att slippa tänka på det var väldigt frigörande, och det betydde att jag kunde fokusera på andra saker som skådespelare. Jag behövde fokusera på vad min kropp kommunicerade och vad exakt min röst kommunicerade.

Det där låter... inte helt glasklart, men vi är hur som helst mindre än en månad bort från "The Force Awakens"-premiären, så passa på och njut av tanken på att vi snart kommer få se Captain Phasma i rörelse. Förhoppningsvis blir hon en ikonisk skurk!
| 24 november 2015 11:00 |