Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

18 mars 2015 | 11:40

Beck-filmerna fortsätter utan Gunvald Larsson

Efter 18 år med karaktären skrivs Mikael Persbrandts rollfigur ut ur krimserien.
Fyra nya Beckfilmer spelas just nu in i Stockholm. Men Mikael Persbrandt ser ut att få stå över. 

Enligt källor till Aftonbladet har den hetlevrade karaktären Gunvald Larsson skrivits ut ur filmerna. Producenten Tomas Michaelson har inte velat kommentera det hela, men säger att:

- Vi spelar in våra Beck-filmer helt enligt plan. Vi avslöjar aldrig något om innehållet innan de har premiär eftersom vi inte vill förstöra upplevelsen för publiken.

Uppdatering: Mikael Persbrandt agent Lesa Kirk bekräftar skådespelarens avhopp och säger:

- Mikael har filmat klart Beck. Nu är det fokus på den internationella karriären där han har ett antal spännande projekt som han håller på att filma. Själv är Mikael ödmjukt tacksam för den tid som har varit med Beck, han vill tacka alla fans av filmerna och den respons som har varit för hans roll som Gunvald. Han vill också tacka alla som har varit inblandande i alla dessa Beck-filmer.

Så vad gör möjligen Persbrandt som är så mycket viktigare? Tja, nu börjar hans internationella karriär ta fart efter rollerna i "The Salvation" och "Hobbit"-trilogin. Närmast medverkar han i Guy Ritchies "King Arthur", som också är under inspelning just nu.

MovieZine var först med att berätta om planerna på åtta nya Beckfilmer. Fyra har premiär i vår och fyra spelas för närvarande in för premiär 2016. 

Sammanlagt har Persbrandt spelat Gunvald i 30 filmer sedan 1997. Om ovanstående rykten stämmer kan "Beck - Invasionen" och "Beck - Sjukhusmorden" bli hans sista. Båda har premiär på C More nu i mars.