Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 mars 2024 | 09:00

Det grymma tv-året fortsätter: 8 helt nya tv-serier du inte får missa i mars

"The Regime", "3 Body Problem" och "Ronja Rövardotter" är bara några av månadens efterlängtade tv-premiärer. Här hittar du datumen till alla!
Vi har bjudits på en nästan osannolikt stark start på tv-året under 2024 hittills. Tv-serier som "Shôgun", "Mr. & Mrs. Smith", "Criminal Record", "Masters of the Air" och "Tokyo Vice" har imponerat med sina säsonger. Men året kommer verkligen inte att slå av på takten när vi nu klivit in i mars. I den här artikeln kommer du att kunna hitta 19 tv-serier som jag själv planerar att följa, men där jag valt att lyfta fram åtta (helt nya) av dessa lite extra:
 

"The Regime" (HBO Max) - 4 mars

 
 
Kate Winslet i en miniserie från HBO, behöver du ens veta mer än så? Den här gången är det däremot inte en nattsvart kriminaldrama-roll i stil med den hon hade i "Mare of Easttown", utan som en avsevärt mer galen och frispråkig diktator vi får följa henne. "The Regime" gör satir på hemska världsledare genom en hel del komedi, men lyckas även bli seriös där det behövs. 
 
 

"The Gentlemen" (Netflix) - 7 mars

 
 
Om du gillade Matthew McConaughey och Charlie Hunnam i Guy Ritchies underhållande gansterdrama från 2019, så lär det här vara något för dig. Ritchie har nämligen gjort om sin egen film i form av en fristående tv-serie, med nya skådespelare men samma underhållande humor och action. 
 

"Manhunt" (Apple TV+) - 15 mars

 
 
De flesta av oss har nog koll på att Abraham Lincoln blev mördad under en teaterföreställning av skådespelaren John Wilkes Booth. Men det är nog inte riktigt lika många som har koll på varför eller hur jakten på mördaren försvårades av ett splittrat USA, precis efter inbördeskrigets slut. 
 
 

"Palm Royale" (Apple TV+) - 20 mars

 
 
"Saturday Night Live"-stjärnan Kristen Wiig och Ricky Martin (ja, sångaren) tar oss till en av USA:s mest exklusiva klubbar i Palm Beach under slutet av 1960-talet. Apple TV+ har lyckats så bra med sina tv-serier på sistone att bara faktumet att man nu släpper en ny komediserie bör vara mer än tillräckligt för att folk ska våga ge serien en chans. 
 

"3 Body Problem" (Netflix) - 21 mars

 
 
"Game of Thrones"-skaparna är tillbaka. Och nej, vänta.... läs vidare! Jag vet, vi är alla besvikna över hur det gick när George R.R. Martins böcker tog slut och man fick börja hitta på handlingen själva. Men "3 Body Problem" är baserad på en helt fantastisk sci-fi-trilogi, där alla böckerna är färdigskrivna. Och vi vet att "Game of Thrones"-skaparna kan adaptera färdigskrivna böcker på ett riktigt bra sätt och dessutom är duktiga på att välja bra skådespelare till sina roller. Så, det finns all anledning att vara enormt peppad inför den här premiären!
 

"Veronika" (SkyShowtime) - 22 mars

 
 
Alexandra Rapaports nästa serie var från början tänkt att komma till Viaplay, men den krisdrabbade streamingtjänsten har sålt serien vidare till SkyShowtime. Efter "Gåsmamman", "Morden i Sandhamn" och "Heder" så råder det ju ingen tvekan om att Rapaport vet precis vad hon sysslar med. Den här gången spelar hon en pillermissbrukande polisutredare, som hamnar mitt i en mystisk mordutredning.
 
 

"Ronja Rövardotter" (Netflix) 28 mars

 
 
Ännu en Viaplay-serie som hittat ett nytt hem. En ny, påkostad och ambitiös adaption av Astrid Lindgrens berättelse om "Ronja Rövardotter". Nu återstår det bara att se om man har lyckats överträffa den gamla adaptionen, som är förenad med en hel del nostalgi för många av oss svenskar. 
 

"Renegade Nell" (Disney+) - 29 mars

 
 
"Happy Valley"-skaparen har kokat ihop ett fartfyllt och helgalet äventyr som utspelar sig under 1700-talet i England, där Nell Jackson blir en fruktad stråtrövare. Efter att en magisk ande bestämt sig för att hjälpa henne. 
 

Här hittar du datum till hela 19 olika tv-serier som får premiär under mars:

 
Den tredje och sista säsongen av "Young Royals" släpps på Netflix under mars.
 
1 mars:
”The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin” (säsong 1, Apple TV+)

4 mars:
”The Regime” (säsong 1, Max)

5 mars:
”Death and Other Details” (säsong 1, Disney+)

6 mars:
”Supersex” (säsong 1, Netflix)
”Oxen” (säsong 1, TV4 Play)

7 mars: 
"The Gentlemen" (säsong 1, Netflix)

8 mars: 
”Mary & George” (säsong 1, SkyShowtime)
”Bakom varje man” (säsong 1, SVT)

11 mars: 
"Young Royals" (säsong 3, Netflix) - seriefinalen släpps den 18 mars

14 mars:
”Invincible” (s2 del 2, Prime Video)
”The Girls on the Bus” (säsong 1, HBO Max)
 
15 mars:
”Chicken Nugget” (säsong 1, Netflix)
”Manhunt” (säsong 1, Apple TV+)

20 mars: 
”Palm Royale” (säsong 1, Apple TV+)
”X-Men ’97" (säsong 1, Disney+)

21 mars:
”3 Body Problem” (säsong 1, Netflix)

22 mars:
”Veronika” (säsong 1, SkyShowtime)

28 mars:
”Ronja Rövardotter” (säsong 1, Netflix)

29 mars: 
"Renegade Nell" (säsong 1, Disney+)
 

Läs också: Bästa tv-serierna 2024! MovieZines tv-redaktör tipsar om sina 5 favoriter hittills

 
Vilka tv-serier ser du fram emot mest under mars? Kommentera gärna nedan!
| 3 mars 2024 09:00 |