Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2022 | 08:45

”Guardians of the Galaxy vol. 3” har filmat färdigt

Ett år kvar till biopremiär för James Gunns nästa stora rymdäventyr!
Inspelningen av den tredje ”Guardians of the Galaxy”-filmen har just avslutats. Regissören James Gunn tog till Twitter för att fira sista natten med gänget: Sean Gunn, Pom Klementieff, James Gunn, Chris Pratt, Karen Gillan och Dave Bautista firade med både vin och cigarrer.
 
”Vi är klara med Guardians of the Galaxy-trilogin. Jag älskar den här otroliga casten och hela teamet och deras vackra talang och vänliga själar. Jag har tur som haft med dem på resan med mig i nära tio år”, skriver Gunn.
 
 
Den första ”Guardians of the Galaxy” släpptes år 2014 och hyllades som en risk fläkt i Marvels universum. Uppföljaren släpptes 2017 och blev en ännu större biosuccé. De båda filmerna har spelat in över 1,6 miljarder dollar på bio. Innan ”Vol. 3” hann regissören James Gunn få sparken av Disney, gå över till DC och leverera mer härligt skruvad action i ”The Suicide Squad”, och välkomnas tillbaka till MCU-värmen igen. 
 
Och nu är det mindre än ett år kvar tills ”Guardians of the Galaxy vol. 3” kommer rocka biodukarna. Det officiella premiärdatumet är 5 maj 2023. Då får vi se det sköna rymdgänget tackla nya äventyr och hot ute i galaxen. Vad den 32:a MCU-filmen ska handla om är däremot inte känt ännu. 
 
Vi vet däremot att Sylvester Stallone återvänder i rollen som Stakar Ogord, och att Will Poulter spelar mäktige Adam Warlock, skurken som vill hämnas på Guardians.
 
 
Trilogin tar slut nästa år, men skådespelarna - inklusive Zoe Saldana som inte kom med på bilden ovan - lär dyka upp i andra Marvel-projekt framöver. Redan i sommar syns Guardians-gänget vid Chris Hemsworths sida i ”Thor: Love and Thunder”. 
| 7 maj 2022 08:45 |