rykte

Skribent

Alexander Kardelo

14 november 2022 | 16:45

Greta Gerwig kan regissera nya Narnia-filmer åt Netflix

Regissören bakom "Unga kvinnor" och kommande "Barbie" kliver in i C.S. Lewis förtrollade värld.
Det är nu fyra år sen vi hörde om Netflix ambitiösa planer för Narnia - då pratades det om både filmer och serier baserade på C.S. Lewis populära fantasyböcker.
 
Nu börjar projektet sakta men säkert komma i rullning med en riktigt lovande regissör i mixen. Enligt fansajten What's On Netflix diskuterar man med ingen mindre än Greta Gerwig som "sannolikt" kommer att regissera de två första filmerna (fler är planerade).
 
Gerwig blev känd i cineast-kretsar som skådis i Noah Baumbachs indiefilmer, och har själv regisserat titlar som "Unga kvinnor" och "Lady Bird". Nästa år kommer hennes version av "Barbie" med Margot Robbie i titelrollen. Och i december ser vi Gerwig i Baumbachs nya Netflix-drama "Vitt brus".
 
 
Streamingtjänsten har inte bekräftat sina Narnia-planer än, och det finns heller inga detaljer kring vilka böcker som är tänkta att adapteras. Lewis skrev totalt sju berättelser om den magiska världen. Tre filmades mellan åren 2005-2010, varav den första - "Narnia: Häxan och lejonet" - blev mest framgångsrik på bio.
| 14 november 2022 16:45 |