Film

Skribent

Andreas Samuelson

7 september 2023 | 12:30

Grattis Shannon Elizabeth, 50 år! Så ser ”American Pie”-Nadia ut idag

Hon slog igenom som ”American Pie”-grabbarnas drömtjej. Idag fyller hon 50 år men ser knappt ut att ha åldrats en dag.
När high school-komedin ”American Pie” om fyra killars försök att förlora oskulden kom ut 1999 var det knappast den manliga kvartetten som drog mest fokus. I filmen försöker Jim (Jason Biggs) få till det med tjeckiska utbytesstudenten Nadia (Shannon Elizabeth) och bjuder hem henne. I en ikonisk (om än minst sagt problematisk) sekvens spionerar Jim och hans vänner på Nadia när hon strippar och onanerar.
 
 
Rollen innebar ett enormt genombrott för Elizabeth som snart fick betydligt större roller i filmer som ”Scary Movie”, ”Jay and Silent Bob Strike Back” och ”Thirteen Ghosts”. Hon hade även en gästroll som sexig amerikanska i "Love Actually” och upprepade rollen som Nadia i ”American Pie 2” och ”American Reunion”. Hon har också medverkat i flera TV-serier, bland annat som Ashton Kutchers flickvän i ”That 70s Show”.
 
 
På senare år har hon dock fokuserat tiden på två andra, stora passioner i livet. Dels poker som hon har beskrivit som sin andra karriär och hon har kallats för en av de främsta kända pokerspelarna. Mer tid spenderar hon med att kämpa för djurrättigheter, och har bland annat grundat en organisation som räddar hemlösa djur.
 
På sitt instagram-konto @shannonelizabeth kan man följa hennes kamp och kärlek för olika djur men också se att hon knappt ser ut att ha åldrats sedan hennes unga dagar som Nadia.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av SHANNON ELIZABETH (@shannonelizabeth)

 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av SHANNON ELIZABETH (@shannonelizabeth)

 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av SHANNON ELIZABETH (@shannonelizabeth)

 
Från sexsymbol på film till djurrättskämpe! Vi kan bara säga grattis på 50-årsdagen, Shannon Elizabeth!
 
Vilken är din favoritfilm med Elizabeth?
| 7 september 2023 12:30 |