Film

Skribent

Emma

1 oktober 2013 | 13:01

Grattis på födelsedagen Zach Galifianakis!

Skådespelaren och komikern som slog igenom i "Baksmällan" fyller 44 år idag.

Zach Galifianakis är mest känd som Alan i "Baksmällan"-filmerna. Men han har även en karriär som ståuppkomiker och TV-skådis på sitt CV.

Han föddes den 1 oktober 1969 i North Carolina på USA:s östkust. Hans farföräldrar emigrerade till USA från Grekland, medan han på sin mors sida har anor från Irland, Skottland, Frankrike och Wales.

Han gjorde sin första roll i den kortlevade TV-serien "Boston Common", som gick mellan 1996 och 1997. Filmdebuten kom 1999 i filmen "Flushed", där han listas som "den patetiska killen". Sedan dess har han medverkat i flera TV-serier och haft biroller i filmer som "Into the Wild", "Bubble Boy" och "Heartbreakers".

Dessutom har Zach Galifianakis medverkat i flera program på Comedy Central, bland annat i ett eget avsnitt av "Comedy Central Presents". Han har även en egen webbserie, "Between Two Ferns with Zach Galifianakis" på webbsidan Funny or Die, där han intervjuar kändisar.

Ett stort grattis till den nyblivne 44-åringen. Må bakfyllan imorgon vara lika episk som på film!

Tävling! Missa inte chansen att vinna boxen med "The Hangover Trilogy". Alla tre filmerna, extramaterial och en fotobok med Alans vilda festminnen! Tävla här »

| 1 oktober 2013 13:01 |