Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 juli 2014 | 10:00

Grattis Daniel Radcliffe, 25 år!

Vi firar födelsedagsbarnet med ett utdrag ur vår kommande, exklusiva intervju.
Ingen av oss hade förmodligen hört talas om namnet Daniel Radcliffe idag om inte en viss trollkarl dök upp vid rätt tidpunkt i hans liv. Han hade troligen fått in en fot i filmbranschen ändå ("mina föräldrar hade säkert kunnat ordna en praktiplats bakom kameran") men det var filmerna om Harry Potter som verkligen väckte Radcliffes intresse för skådespeleri, berättar han för MovieZine.

Det enorma åtagandet kom inte utan vissa problem. Särskilt efter den tredje filmen funderade både Daniel Radcliffe och Emma Watson på att hoppa av och lämna över karaktärerna till någon annan. Men de bestämde sig ändå för att satsa allt. Och efter åtta filmer och tio långa inspelningsår ser han tillbaka på rollen med stolthet:

- Jag är enormt stolt. Inte alltid nöjd med mina egna insatser, men jag är stolt över filmerna som helhet. Och jag saknar många ur det gänget. Jag är som sagt stolt över det men vill gärna också gå vidare och göra andra saker. Samtidigt är jag väldigt tacksam för ju fler filmer jag gör, desto mer inser jag vilken otrolig träning och förberedelse jag fick på de inspelningarna.

Men han vill inte bli typecastad och har tackat nej till flera action- och fantasyfilmer. Istället har den nyblivne 25-åringen sett till att prova på så skilda roller som möjligt, från dramat "Kill Your Darlings" till skräckfilmen "The Woman in Black". I augusti dyker han upp i sin första romantiska komedi, "What If"

- Jag letar efter berättelser som är spännande för folk, som man vill gå och se på bio. Personligen letar jag efter projekt som får mig att växa som skådespelare. Alla de jag ser upp till och respekterar är människor som kan se tillbaks på sina liv och säga att de aldrig har slutat lära sig nya saker. Så hoppas jag att det ska bli för mig med?

En längre intervju med Daniel Radcliffe publiceras i augusti.
| 23 juli 2014 10:00 |