Serie

Skribent

Anders Eklöf

23 april 2021 | 23:17

"Gräns"-regissören ansluter sig till "The Last of Us"-serien

Ali Abbasi ansluter sig till det prisbelönta stallet av regissörer i "The Last of Us"-serien på HBO.
Det var tidigare tänkt att den svenska regissören Johan Renck ("Chernobyl") skulle vara med och regissera den kommande "The Last of Us"-serien på HBO, men på grund av krockar i schemat fick han lov att hoppa av. 
 
Nu blir det lite svensk representation i produktionen ändå, då den svensk-iranska regissören Ali Abbasi som ligger bakom den Oscarsnominerade filmen "Gräns" från 2019, ska regissera några avsnitt. Det skriver sajten Deadline
 
 
Förutom det kommer även Jasmila Žbanić regissera, som även hon är Oscarsnominerad för bästa internationella film med "Quo vadis, Aida". Vi vet sedan tidigare att Kantemir Balagov ("Beanpole") ska regissera pilotavsnittet. 
 
Spelet "The Last of Us" släpptes 2013 och utspelar sig tjugo år efter att den moderna civilisationen har fallit efter en hemsk zombiepandemi. Här möter vi överlevaren Joel (som spelas av "The Mandalorian"-skådisen Pedro Pascal i serien), som får i uppdrag att smuggla den 14-åriga Ellie (Bella Ramsey) över USA. På vägen möter de argsinta överlevare och hungriga zombier, vilket för de båda samman. 
 
 
Spelets regissör Neil Druckmann har sagt i en intervju att tv-serien kommer följa handlingen från det första spelet, men att vissa händelser kommer "avvicka kraftigt".
 
Tror du att Ali Abbasi kommer göra ett bra jobb med "The Last of Us"? 
 
 
| 23 april 2021 23:17 |