Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 februari 2013 | 22:45

Gör dig redo för dansk science fiction

Kan Finland göra världssuccé med "Iron Sky", så kan Danmark också. Nu ger sig danskarna in i sci-fi-genren med det ambitiösa projektet "Exodus".

Det ska bli ett fantasyprojekt som sträcker sig över flera medier - böcker, TV-serier och spel - med en långfilm som utgångspunkt. Snart visas en pilotfilm för finansiärer på Berlin Film Festival, och nu har den fått en första trailer. Kom ihåg, det här är alltså inte trailern för själva filmen, men en slags föraning om hur det är tänkt att se ut. Med förhoppningsvis lite mer pengar i potten.

Regisserar gör Tommy Ipsen och han har bl.a. satt Brigitte Nielsen, Matias Varela ("Snabba Cash"-filmerna och Cyron Melville ("A Royal Affair") i rollistan. Riktigt intressant blir det av att Thomas Pringle står för konceptskisserna, en man som senast arbetade med "Cloud Atlas" för Tom Tykwer och syskonen Wachowski.

"Exodus" är berättelsen om två bröder i en avlägsen framtid, på en ännu mer avlägsen planet. De sista överlevande människorna bor bekvämt i sin koloni, skyddade från de blodtörstiga bestarna utanför. Bara elitsoldater tillåts komma utanför grindarna. Unge Elias gör allt för att bli en av dem, för äventyret och för att bevisa för sin familj att han kan.

Se den första teaser-trailern nedan:

| 4 februari 2013 22:45 |