Film

Skribent

20 augusti 2008 | 03:01

Gollum blir oförändrad i "The Hobbit"

Guillermo del Toro berättade för IGN om skapandet av karaktärerna i hans nästa filmprojekt, "The Hobbit". Precis som Peter Jackson har del Toro en förkärlek för modellskapandets traditioner, något som han planerar att använda sig av i "The Hobbit".

"Man måste vara väldigt försiktig med att inte förlita sig på ett enda verktyg och det är något jag och Jackson är överens om. Vi är båda stora älskare av tekniker som modeller, miniatyrer, målningar och den trenden tänker jag fortsätta med och även införa mer animatronik i den mixen", berättar del Toro.

Del Toro var noga med att påpeka att han inte har något emot dataanimering och att vi kan räkna med att Gollum kommer vara en CG-karaktär även i "The Hobbit".

"Självklart. Det som fungerade perfekt i originalfilmerna tänker jag inte ändra på. Varför ska man försöka laga något som inte är trasigt? Jag tycker att vissa karaktärer gör sig bättre med CGI medan andra blir bättre med animatronik och en del blir möjliga om man kombinerar båda teknikerna", säger del Toro.