Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 maj 2024 | 13:00

"Godzilla Minus One" är en vrålsuccé - på piratsajter

Redan en av årets mest nedladdade filmer. Vem är förvånad?
Japanska actionäventyret "Godzilla Minus One" är återigen en publiksuccé - på piratsajter.
 
Filmen av Takashi Yamazaki blev en stor framgång på bio i vintras och spelade in 115 miljoner dollar. En hyfsad slant för en film som gjordes för endast 15 miljoner, eller en tiondel av vad amerikanska "Godzilla x Kong" kostade att producera. En Oscarsstatyett för Bästa visuella effekter bevisade återigen att japanerna är de som kan sin Gojira bäst.
 
Men dumt nog har de fortfarande inte släppt filmen på bluray eller streaming. Förutom i Japan, där den för tillfället kan köpas i fysiskt format eller ses på Prime Video. Det har lett till att piratkopior snabbt började spridas, och enligt Comicbook är "Godzilla Minus One" den mest nedladdade filmen i världen förra veckan - större än exempelvis "Dune: Part Two".
 
Det här har satt en del filmälskare i en knepig moralisk sits. "Om ni inte vill att vi ska ladda ned filmen, så låt oss köpa den!" skriver ett fan i sociala medier. "Jag försvarar inte piracy, men när en film är så omtalad och hyllad och sen helt otillgänglig förutom i sitt hemland... så kommer piracy att ske. Vem är förvånad?" frågar en annan.
 

När släpps "Godzilla Minus One" på bluray eller streaming?

 
Sajten Dexerto tippar att den amerikanska bluray-utgåvan kan dröja så länge som till november 2024. Jag vet inte, men det låter som att Toro Studios riskerar att gå miste om mycket pengar när den omtalade filmen inte finns att se någonstans på lagligt sätt.
 
Vi har just nu inget svenskt releasedatum för "Godzilla Minus One", men MovieZine håller dig uppdaterad så fort det finns mer info.
 

De 10 mest piratnedladdade filmerna i världen just nu

 
1. Godzilla Minus One
2. Dune: Part Two
3. Arcadian
4. The Idea of You
5. Monkey Man
6. Kung Fu Panda 4
7. Chief of Station
8. Love Lies Bleeding
9. Dune: Part One
10. The Beekeeper
 
Källa: Torrentfreak
| 9 maj 2024 13:00 |