Serie

Skribent

MovieZine

20 september 2019 | 22:20

”GLOW” får en fjärde och sista säsong

Snart är showen över för Netflix sköna wresting-komedi.
Glorious Ladies of Wrestling - eller ”GLOW” - kommer få en fjärde säsong. Det blir tyvärr också den sista, meddelar Netflix på Twitter.

Dramakomediserien har följt en omaka grupp amatörskådespelare som sätter upp en wrestlingshow. Med udda karaktärer som ryska skurken Zoya the Destroyer och amerikanska skönhetsdrottningen Southern Belle gör de snabbt succé.
 
Den sista säsongen av "GLOW" kommer att bestå av 10 avsnitt, med Liz Flahive och Carly Mensch tillbaka som showrunners och manusförfattare för fjärde gången. Efter att ha spenderat den tredje säsongen av serien i Las Vegas kommer vi sannolikt, baserat på cliffhangern, få se vårt wrestling-gäng i en helt annan miljö under den sista säsongen.
 
Netflix släpper sällan fler än tre säsonger av en serie, då det oftast innebär ganska stora löneförhöjningar för de som är inblandade i produktionen - samt att sannolikheten att serien kommer fortsätta locka in nya prenumeranter sjunker markant med varje ny säsong.

Seriens showrunners tog ändå en risk och avslutade den tredje säsongen med en cliffhanger, eftersom de kände att det fortfarande fanns fler wrestling-äventyr att berätta om Alison Bries, Betty Gilpins och Marc Marons karaktärer. Lyckligtvis höll Netflix med.

Det är i nuläget oklart när den sista säsongen kommer att släppas, men troligtvis under sommaren 2020.

Vad tycker du om "GLOW" hittills? Kommer du att ge den sista säsongen en chans? Kommentera gärna nedan!
| 20 september 2019 22:20 |