Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 februari 2019 | 22:50

Glenn Close vill göra om "Farlig förbindelse"

Kan den galna kaninkokerskan Alex Forrest ha blivit missförstådd i alla dessa år?
Rollen som psykotiska Alex Forrest i thrillern "Farlig förbindelse" (1987) är en av Glenn Closes mest ikoniska. Skådespelerskan drömmer nu om en remake, ur karaktärens synvinkel.

"Farlig förbindelse" kretsar kring Michael Douglas, som spelar en gift man som har en affär när han fru är bortrest. Men den andra kvinnan vill inte riktigt släppa taget, och fortsätter att tränga sig på i hans liv. En minnesvärd scen har gjort att ordet "kaninkokerska" numera beskriver en psykotisk, kvinnlig stalker.

Men det finns kanske en förklaring till varför Alex Forrest blev som hon blev. Close berättar för Deadline att hon skulle vilja utforska andra sidor hos den komplexa karaktären i en nyinspelning:

- Vi har gått tillbaks till Paramount som äger titeln. Jag tror att de har funderat på saker, men jag skulle vara intresserad av att göra exakt samma historia, från hennes synvinkel (...) Det är enkelt att göra någon med en mental sjukdom till skurken. Men det skulle vara intressant, och upprörande, att se det ur hennes vinkel.
 
 
Close är just nu bioaktuell och Oscarsnominerad för sin huvudroll i Björn Runges "The Wife".
| 12 februari 2019 22:50 |