Serie

Skribent

MovieZine

26 maj 2024 | 08:15

En av årets nya dramaserier på Max läggs ned efter en säsong - trots höga betyg från tittarna

Sista hållplatsen för "The Girls on the Bus". Efter en kort, men intensiv resa har Max bestämt sig för att parkera serien för gott.
Trots positiv kritik från publiken (hela 86% Avg. Audience Score på Rotten Tomatoes), väljer streaming-plattformen Max att lägga ned serien “The Girls on the Bus” (2024) efter endast en säsong. Beslutet höjer många ögonbryn, speciellt eftersom att säsong 1 slutade med en stark cliffhanger.
 
Serien är skapad av Amy Chozick och Julie Plec (“The Vampire Diaries”) och bygger på Chozicks bok “Chasing Hillary”.
 
Boken skildrar Chozicks egna erfarenheter som politisk journalist på en kampanjbuss med flera presidentkandidater. I serien får vi följa fyra kvinnliga reportrar spelade av Melissa Benoist (“Supergirl”), Carla Gugino (“The Fall of the House of Usher”, “Gerald’s Game”), Christina Elmore och Natasha Behnam.
 
Max gick tidigare ut med ett uttalande och tackar alla medverkande i serien stort:
 
– Medan MAX inte kommer att gå vidare med en andra säsong av “The Girls on the Bus”, är vi tacksamma för samarbetet med de oerhört talangfulla Amy Chozick, Julie Plec, Rina Mimoun, samt teamen på Berlanti Productions och Warner Bros. Television. Vi är så stolta över denna kraftfulla berättelse om funnen familj och firandet av journalistik i alla dess former. Vi tackar dem och vår oöverträffade skådespelarensemble för allt deras otroliga arbete och samarbete.
 
Deadline menar att streamingjättens beslut inte bör komma som en så stor chock, då serien hade en relativt låg framgång. Den hamnade inte på Nielsens rankinglista för veckans 10 mest strömmade program, trots att den var med på MAX Top 10-lista. Det är också värt att notera att serien har flyttats mellan olika plattformar två gånger: med start hos Netflix, vidare till CW för utveckling och slutligen till MAX.
 
Kolla in trailern:
 
Lisa Strand
| 26 maj 2024 08:15 |