Serie

Skribent

Andreas Samuelson

5 april 2024 | 13:00

Gillian Anderson vill återvända som Scully i Ryan Cooglers ”Arkiv X”-reboot

”Black Panther”-regissören Ryan Coogler jobbar på en reboot av ”Arkiv X” och Gillian Anderson är redo att återvända som FBI-agenten Dana Scully.
I fjol rapporterade vi om att Ryan Coogler, känd för ”Black Panther” och ”Creed”, jobbade på en reboot av populära kultserien ”Arkiv X”. Detta bekräftades av seriens skapare Chris Carter som berättade att Coogler börjat arbeta på en ny tolkning.
 
Frågetecken huruvida huvudkaraktärerna Fox Mulder och Dana Scully kommer tillbaka får nu en någorlunda uppdatering via "Scoop"-aktuella Gillian Anderson. I en intervju med Today kallar hon Coogler ett geni och att hans involvering är båda enda och bästa sättet för seriens comeback:
 
- Det är så kul för under större delen av mitt liv sedan jag avslutade ”Arkiv X”, varje intervju jag gör har folk frågat, och svaret har alltid varit: "Nej, det kommer inte att hända." Nu har Ryan Coogler, regissören till ”Black Panther” – briljant, briljant regissör – kontaktat Chris Carter för att säga att han vill göra en ny version, och jag kan inte tänka mig en bättre väg för en omstart.
 
Anderson spelade Scully som löste mystiska fall med FBI-kollegan Mulder i seriens nio säsonger 1993-2002, två nya säsonger 2016 samt två långfilmer. En eventuell medverkan blir kanske snarare i form av en gästroll än som huvudperson.
 
- Om jag är inblandad i det är en helt annan sak. Men i hans händer – jag säger inte nej – för jag tycker att han är riktigt cool...jag tror att om han gjorde det skulle det förmodligen göras otroligt bra, och jag kanske kommer att dyka upp för en snabbis.
 
Frågan är när Coogler ska ha tid då han är aktuell för både en ny film med Michael B. Jordan, en musikal baserad på Princes musik samt en TV-serie som utspelas i ”Black Panther”-filmernas Wakanda. Men liksom Anderson är vi säkra på att han kan göra något spännande med ”Arkiv X”.
 
Se hela intervjun med Anderson här:
 
 
Vill du se en ”Arkiv X”-reboot i händerna på Coogler?
| 5 april 2024 13:00 |