Serie

Skribent

Alexander Kardelo

28 mars 2023 | 23:00

”Black Panther”-regissören Ryan Coogler vill öppna ”Arkiv X” på nytt

Regissören bakom ”Black Panther” och ”Creed” sägs jobba på en nytolkning av den klassiska sci-fi-serien.
90-talets populäraste science fiction-serie är på väg tillbaka… igen. En gång till. Och varför inte? ”Arkiv X” är en ikonisk titel så det är inte konstigt om franchisen hittar nya sätt att förnya sig.
 
Och det låter som att ingen mindre än Ryan Coogler är mannen som ska ge oss en ny dos av övernaturliga FBI-fall. Regissören bakom Marvelsuccén ”Black Panther” har också framgångsrikt gett Rocky Balboa och boxningsfilmen nytt liv med ”Creed”.
 
”Arkiv X”-skaparen Chris Carter avslöjar nyheten i en podcast, skriver CBC:
 
- Jag talade just med en ung man, Ryan Coogler, som ska ge sig på ”Arkiv X” på nytt med en diversifierad rollista, säger Carter.
 
Inga andra detaljer i övrigt, så vi får vänta och se hur tv-snackisen ska göras om för en modern publik. Och vilka skådespelare ska kunna ersätta David Duchovnys ufo-nörd Mulder och Gillian Andersons pragmatiska Scully?
 
"Arkiv X" (eller "The X-files") sändes ursprungligen mellan åren 1993 och 2002. Serien återupplivades 2016, och fick totalt elva säsonger. Det fanns planer på en animerad "Arkiv X" rätt nyligen, men TV Line skriver idag att den inte blir av.
| 28 mars 2023 23:00 |