Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 november 2022 | 14:30

Gillade du "The Good Nurse"? Nu kommer dokumentären om Charlie Cullen

Trailerpremiär: Netflix-dokumentären "Capturing the Killer Nurse" berättar om verklighetens Charlie Cullen, nyligen spelad av Eddie Redmayne.
Charlie Cullen var en både omtyckt och erfaren sjuksköterska på ett sjukhus i New Jersey. Han var också en av historiens värsta seriemördare, och tros ha över hundra liv på sitt samvete. På 90-talet lyckades han under flera år förgifta mängder av patienter på olika arbetsplatser innan han åkte fast.
 
Nyligen fick vi se historien om Cullen berättas i dramathrillern "The Good Nurse", med Eddie Redmayne och Jessica Chastain i huvudrollerna. Nu får den sällskap i Netflix-kön av en dokumentär som bygger på samma roman av Charles Graeber. Författaren berättar i en intervju med Netflix om hur spelfilmen, dokumentären och boken skiljer sig åt:
 
- Filmen fokuserar på en begränsad tid i relationen mellan Charlie och Amy. Den handlar också om Amy, en karaktär vi kan sympatisera med, och chocken när någon som Charlie kommer in i hennes liv. Boken börjar inte så, den börjar med Charlie, och den behandlar inte honom som ett monster. Empati är det viktigaste när man berättar en historia.
 
- Dokumentären är en tredje sak. De har inte tillgång till Charlie Cullen. De har inte samma friheter som en spelfilm och kan visa vad som pågår i hans huvud. De måste pussla ihop allt material. De försöker presentera en bredare historia. Det som är en kort period för Amy var i själva verket 16 år då vi ser hur hans mönster utvecklas, hur han förfinar sina brott och grips gång på gång.
 
Se trailern till "Capturing the Killer Nurse" här:
 
 
"Capturing the Killer Nurse" utlovar intervjuer bland annat med sjuksköterskan som fattade misstankar om sin kollega, och med de poliser som tog fast honom. Dokumentärfilmen får premiär på Netflix den 11 november.
| 8 november 2022 14:30 |