Spoilervarning

Skribent

Jonatan Blomberg

1 februari 2018 | 09:00

Gigantisk "Game of Thrones"-spoiler har läckt från inspelningsplatsen

Om du vill hålla dig helt fri från "Game of Thrones"-spoilers inför den sista säsongen är det här inte rätt artikel för dig - du har blivit varnad.
Spoilers vara eller inte vara är något som debatterats många gånger tidigare. En films regissör eller en tv-series skapare vill givetvis inte att delar av ens skapelse ska läcka ut innan filmen eller avsnittet har haft sin officiella premiär. Av den enkla anledningen att det inte är så det är tänkt att materialet ska konsumeras.
 
När det kommer till "Game of Thrones", världens största och mest påkostade tv-serie någonsin, är det inte så konstigt att det finns en och annan som ändå är intresserad av att veta vad som kan tänkas hända i kommande avsnitt - längtan är helt enkelt för stor. 
 
Förra året hackades HBO, vilket ledde till att detaljerade summeringar ur manuset för hela den sjunde säsongen läcktes ut innan säsongen ens hade haft premiär. Vi valde då att inte avslöja något ur detta då informationen läckt ut brottsligt.
 
Avslöjandet nedan har däremot spelats in av någon som råkade befinna sig i närheten av en av seriens inspelningsplatser. Även ryckt ur sitt sammanhang är det en stor spoiler, men den väcker även andra intressanta frågor just eftersom vi endast får ta del av den helt utan att veta i vilket sammanhang det "händer".
 
 
Watchers on the Wall, en sajt som rapporterar om allt man kan tänkas undra över kring "Game of Thrones"-produktionen hos HBO, lade under natten upp en länk till ett klipp på några sekunder från inspelningsplatsen av Winterfell-scenerna.
 
Under flera månaders tid har en större version av Winterfell (där Stark-syskonen; Sansa, Arya och Bran befann sig i slutet av säsong 7) byggts upp. Det har spekulerats en hel del om vad anledningen till de omfattande byggnationerna varit - men nu verkar vi ha fått svaret; för att kunna bränna ned det!
 
 
Hela Winterfell ser nämligen ut att brinna ned till grunden - vilket såklart väcker en rad frågor. Hann Stark-syskonen därifrån? Var det the Night King som brände ned allt med sin isdrake (den blå nyansen av elden läggs till i efterhand)? Eller är det Daenerys som bränner ned allt efter att the Night King redan har tagit över Winterfell med sin zombiearmé? Eller finns det kanske en helt annan förklaring till varför seriens skapare nu valt att sätta eld på Winterfell?
 
 
Oavsett vilket så är faktumet att Winterfell, med största sannolikhet, kommer att jämnas med marken under den sista säsongen en stor spoiler. Men med tanke på hur den sjunde säsongen slutade, med the Night King innanför muren, kommer det inte heller som en särskilt stor överraskning att Winterfell kommer att få det svårt ganska fort.
 
Vem tror du ligger bakom branden? Kommentera gärna nedan!
| 1 februari 2018 09:00 |