Film

Skribent

Andreas Samuelson

12 september 2011 | 14:01

Gibson och Eszterhas gör film om judisk krigare

Skandalomsusade Mel Gibson fortsätter satsa på comeback och samarbetar med kontroversiella manusförfattaren Joe Eszterhas.

Deadline New York rapporterar att det är Warner Bros. som spikat hjältedramat om krigarjuden Judag Maccabee som tillsammans med sin far och fyra bröder ledde den judiska revolten mot de grekisk-syrianska arméerna som invaderat Judéen andra århundradet f.Kr.

Gibson, som även erbjudits att regissera filmen, kommer att producera och samarbeta med Eszterhas ("Basic Instinct", "Showgirls") som skriver manus. Maccabees triumf och kamp mot förtryck firas världen över och det har ifrågasatts om Gibson, som gjort ökända antisemitiska uttalanden, ska göra filmen om den judiska ikonen.

Faktum är att Maccabee är kusin till William Wallace, den skotska rebellen som Gibson skildrade i "Braveheart". Filmen kan i vilket fall innebär en comeback för Eszterhas, en gång en av Hollywoods bäst betalada manusförfattare, som på senare år flyttat från filmstaden för att skriva böcker och kurera sig efter en tid av cancer.

| 12 september 2011 14:01 |