Skribent

Alexander Svensson

2 oktober 2023 | 17:04

Gerard Depardieu förnekar anklagelser: "Jag är ingen våldtäktsman"

Den franske skådespelaren som bland annat spelat Obelix och Jean Valjean har anklagats för våldtäkt och sexuellt ofredande ett flertal gånger under de senaste åren. Nu skriver han ett öppet brev där han förnekar samtliga anklagelser.
Gerard Depardieu är en av sin generations flitigaste skådespelare, och har dykt upp i massvis med filmer, serier och pjäser, såväl franska som internationella. Bland annat har han spelat Obelix i nästan alla live-action-filmatiseringar av Asterix. Han har också jobbat med regissörer som Ridley Scott och Ang Lee.
 
Men Depardieu har också fått ett stort antal anklagelser om våldtäkt och sexuellt ofredande riktade mot sig, nu senast i våras av tretton olika kvinnor, och år 2018 anklagades han för våldtäkt av skådespelerskan Charlotte Arnould, ett fall som är uppe för utredning i fransk domstol.
 
Nu verkar Depardieu ha bestämt sig för att kommentera anklagelserna, och har släppt ett öppet brev i tidningen Le Figaro under titeln “Je veux enfin vous dire ma vérité” som på svenska betyder något i stil med: “Jag vill äntligen berätta min sanning”.
 
 
- Jag har aldrig någonsin begått ett övergrepp mot en kvinna. Mot den mediala domstolen och mot lynchningen som förberetts för mig, har jag bara mitt ord att försvara mig med, skriver han bland annat, enligt The Hollywood Reporter.
 
Depardieu skriver också att han är oförmögen att skada kvinnor.
 
- Det hade varit som att sparka min egen mor i magen.
 
Utöver att förneka brottsanklagelserna så hävdar Depardieu även att den 22-åriga kvinna som anklagade honom 2018 kom till hans rum “av egen fri vilja”. Kvinnans advokat har enligt Deadline kommenterat Depardieus öppna brev:
 
- Herr Depardieu säger att han avslöjar sin sanning, men det är definitivt inte Charlottes sanning, och det är definitivt inte den sanning som kommer att fastställas av domstolen.
| 2 oktober 2023 17:04 |