Film

Skribent

Alexander Svensson

21 maj 2024 | 22:00

Gerard Butler återvänder i "Den of Thieves 2" - premiär nästa år

2025 kommer Gerard Butler återigen klippa till folk på en bioduk nära dig.
Actionrullen “Den of Thieves” från 2018 hade Gerard Butler i huvudrollen (som brukligt, när man gör actionfilm), och spelade in i sammanhanget imponerande 80 miljoner dollar. En uppföljare som nu fått titeln “Den of Thieves: Pantera” blev därmed ett faktum, och sent omsider har den nu fått ett premiärdatum.
 
Lionsgate har nu meddealt att “Den of Thieves: Pantera” släpps den 10 januari 2025. Gerard Butler och och O’Shea Jackson Jr är tillbaka i sina roller från ettan, och enligt den officiella synopsisen ska de jaga både varandra och ett gäng diamanter:
 
"Gerard Butler (“Plane”, “Has Fallen”-filmerna) och O’Shea Jackson Jr )”Straight Out of Compton”, “Godzilla: King of the Monsters”) återvänder i uppföljaren till 2018 års action-heist-hit “Den of Thieves”. I “Den of Thieves: Pantera” är Big Nick (Butler) ute på jakt i Europa och är Donnie (Jackson) på spåren. Danny är insyltad i diamanttjuvarnas och Panther-maffians förrädiska och oförutsägbara värld, och de planerar en massiv heist på en av världens största diamantindustri."
 
Svenska Evin Ahmad gör en av rollerna i "Den of Thieves: Pantera".
 
Gerard Butler och O’Shea Jackson Jr är dock inte ensamma i rollistan. Även svenska Evin Ahmad har knipt åt sig en av rollerna. Christian Gudegast, som regisserade ettan återvänder till registolen även den här gången.
 
Värt att notera är att ett premiärdatum tidigt under året nog inte alls är så dumt för den här sortens actionrökare. Jason Statham, en annan av Hollywoods hårdingar, spelade trots allt i år in över 100 miljoner dollar med sitt tuffa actionspektakel "The Beekeeper", även den med premiär precis efter årsskiftet. Kan "Den of Thieves: Pantera" lyckas med samma bedrift? Det får vi se i januari nästa år!
| 21 maj 2024 22:00 |