Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

4 september 2023 | 06:00

Glöm “Game of Thrones” - Det här är den bästa tv-finalen enligt George R.R. Martin

Istället för att hylla “Game of Thrones”, tycker George R.R. Martin att en annan serie från HBO har den bästa säsongsfinalen någonsin.
Trots att det gått 12 år sedan vi fick den senaste delen i bokserien som “Game of Thrones” bygger på, verkar författaren George R.R. Martin, ha tid för andra saker. En av dessa grejer är hans blogg, där han nyligen avslöjat vilken TV-seriefinal som är den bästa någonsin.
 
Det är föga förvånande inte “Game of Thrones”-finalen, som slutade med att en kvarts miljon fans krävde en remake av serien, utan det sista avsnittet av HBO:s begravninsbyrå-drama “Six Feet Under” som sändes mellan åren 2001-2005.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
George R.R. Martin, författaren bakom "A Song of Ice and Fire" som "Game of Thrones" bygger på.
 
Martin skriver: “Jag gillade “Six Feet Under”, även om jag inte älskade serien lika mycket som “Rome”, “Deadwood”, eller “Fargo”. Däremot var det sista avsnittet av “Six Feet Under” den överlägset bästa finalen någonsin”.
 
Författaren skrev detta blogginlägg efter att Vanity Fair hade skrivit artikeln "25 perfeka tv-avsnitt de senaste 25 åren". Bland dessa fanns “Game of Thrones”-avsnittet “Blackwater”. Här får vi se karaktären Stannis Baratheon försöka erövra huvudstaden King’s Landing - vilket visar sig vara lättare sagt än gjort.
 
Enligt Martin, som var med och skrev “Blackwater”, är det hans bästa avsnitt av “Game of Thrones" som han själv jobbade på.
 
Vilken serie har den bästa finalen någonsin enligt dig?
| 4 september 2023 06:00 |